Ana sayfa » Güncel » URLA YANGINI KONTROL ALTINDA…

URLA YANGINI KONTROL ALTINDA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Urla’nın Balıklıova Mahallesi’ndeki makilik alanda, saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle bozuk orman alanına da ulaştı.

İhbar üzerine bölgeye 1 helikopter, 4 arazöz sevk edildi. Yangının sıçraması nedeniyle birkaç noktada birden devam eden alevler, geniş alana yayıldı. Bölgeye takviye olarak 2’si 40 ton su kapasitesine sahip 3 uçak, 3 arazöz, 1 dozer, 1 yer ekibi gönderildi.

Yüksek gerilim hatlarının yoğun olduğu bölgedeki alevlere arazinin yapısı nedeniyle karadan müdahalede ise güçlük yaşandı. 40 tonluk 2 Rus uçağı alevlere 1’er sorti yaptıktan sonra tekrar su takviyesi için bölgeden ayrıldı.

Diğer ekiplerin alevlere müdahalesi büyük oranda havadan olmak üzere devam etti.. Alevler yerleşim yerlerini tehdit etmezken, söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi.

‘YÜKSEK GERİLİM HATLARINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR..’

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay da yangın bölgesine gelip, incelemelerde bulundu, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Tayanç, yangının yüksek gerilim hatlarından çıkmış olabileceğini düşündüklerini söyledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından Urla’nın Balıklıova Mahallesindeki makilik ve bozuk orman alanındaki yangınla ile ilgili yaptığı paylaşımda son durumu aktardı. Paylaşımda, “Yangına 10 arazöz, 15 itfaiye, 2 dozer, 2 uçak, 2 helikopter ile müdahale edilmiş, halen yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında, alevlerin Urla’nın en kuzey uçtaki mahallesi olan yangına 5 kilometre mesafedeki Barbaros Mahallesi’ne sirayet etmemesi için yoğun çaba sarf edildi.

Öte yandan, bölgeye TOMA ekipleri de sevk edilirken, zabıta ekipleri söndürme çalışmalarına katılanlara ayran ve su dağıttı. Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç ve İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay drone ile yangın bölgesini inceledi. Yangın anı drone ile görüntülendi.

Yangını fark ettiğini söyleyen Ali Seyitoğlu, “Yoldan geçerken, karşı taraftan dumanların çıktığını fark ettim. İşten dönüyordum. 112’yi aradım yangın ihbarında bulundum. Ekipler geldi. Şu an söndürmek için müdahale ediyorlar” dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI..

Urla’nın Balıklıova Mahallesi’ndeki makilik ve bozuk ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 30 hektar alan yanarak zarar görürken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor..

DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com