Ana sayfa » Güncel » “ORMAN YANGINI BUGÜN YANİ 8. GÜNDE SON BULDU..”

“ORMAN YANGINI BUGÜN YANİ 8. GÜNDE SON BULDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milas’ın Beyciler mahallesinde başlayan yangın hem Milas’ı hem Bodrum’u yaktı. Milas’a bağlı Fesleğen köyünde devam eden, diğer bölgelerde kısmen kontrol altına alınan yangın bölgesinde ormanlık alanlar, helikopterle havadan görüntülendi.

Yapılan incelemelerde, binlerce hektar alanın yandığı ve alevlerin mahalleleri tehdit etmeye başladığı görüldü.

Marmaris ilçesinde 29 Temmuz’da başlayan ve daha sonra birçok mahalleye yayılan orman yangını, 8’inci gününde kontrol altına alınarak söndürüldü. Haberi, Mehmet Oktay, sosyal medya hesabı üzerinden verdi.

Oktay, şunları kaydetti:

“Geçen hafta perşembe günü başlayan orman yangını, nihayet bugün, 8. gününde son buldu. Emeği geçen başta orman işçilerimiz, itfaiye personelimiz, köylülerimiz, gönüllülerimiz, farklı illerden buraya bize destek olmaya gelen tüm belediye çalışanlarına, orman işçilerine çok teşekkür ediyoruz. Onlar sayesinde nihayet yangının önüne geçip söndürebildik.

Şu anda soğutma çalışmalarımız tüm bölgelerde devam etmekte. Ve yaralarımızı da hızlıca sarmak için şu anda ben kendim Osmaniye’ye geldim. Burada, sahada yerinde birtakım tespitler yapıyoruz. Hızlı bir şekilde yaralarımızı sarmaya başladık. Ancak bundan sonraki süreçte hepimize düşen bir görev var. Malum, yaşadığımız şey ortada. Ağaçlarımızı kaybettik, orada yaşayan canlılarımızı kaybettik.

Bundan sonra her birimiz, her şeyden önce bir birey olarak çok daha fazla dikkatli olacağız ve çevremize çok daha fazla sahip çıkacağız. Burada sadece resmilerde değil, her bir bireyde, her bir yurttaştadır görev. Bu bilinçle bundan sonra inanıyorum ki Marmaris yaşayanları, daha da kendi topraklarına, ata topraklarına sahip çıkacaktır. Bu konuda da zaten sizlere olan güvenim sonsuz..’’

ANKA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com