Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen-KAZDAĞLARI’NDAN İKİZKÖY’E SELAM OLSUN…

Çiğdem Çimen-KAZDAĞLARI’NDAN İKİZKÖY’E SELAM OLSUN…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Gün geçmiyor ki ülkemizin başka bir noktasından direniş sesleri yükselmesin. Muğla Milas İkizköy’de halk direnişte. Nefesleri kesilsin istemiyorlar.
 
Muğla Milas İkizköy sınırlarında yer alan Akbelen ormanının 700 dönümlük alanının termik santraller için ihtiyaç duyulan kömürün sağlanması adına şirkete satıldığını öğrenen köylüler dava açmışlar ve itirazlarını dile getirmişlerdi. Ancak mahkeme sonuçlanmadan herkes tarlasında, hayvanının bakımındayken şirket kesime başladı ve İkizköylüler de bunun üzerine nöbete başladılar.
 
İKİZKÖYLÜLER HERKESİ DİRENİŞE DAVET EDİYOR..
 
Açılmış olan davanın bilirkişi keşfi 30 Temmuz 2021 tarihinde Cuma günü saat 11:00’de. İkizköylüler herkesi direnişe davet ediyor. Desteğin ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu Çanakkale Kirazlı’da 26 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olan Su ve Vicdan Nöbetinde gördük. Direniş varsa geri adım da var. Hiçbir şirket hukuka saygı duymuyor ya da hukukun kendi lehine sonuçlanacağına inanıyor bu nedenle sürecin bitmesini bile beklemiyorlar, bu rahatlığı nereden buluyorlar?
 
“NEFES ALAMIYORUM..”
 
İkizköylüler başlarına gelecek felaketin farkındalar. Yeniköy Termik Santrali için ihtiyaç duyulan kömür ocaklarından biri açılmış bir köy yerinden yurdundan olmuştu. Şimdi o saha için için yanıyor. Şirket doymak bilmiyor bir başka sahaya göz dikiyor. Ne kesilen ağaçlar, ne yerinden yurdundan olan börtü, böcek, ne nefesi kesilen insanlar hiçbir şey umurlarında değil.
İkizköylü bir kadınımızın şu sözleri durumu net bir şekilde özetliyor ;
 
“Nefes alamıyorum, herkes işteyken gelip kesime başladılar, kesmeyin durun dedik bizi dinlemediler, karşımızda insan yok, taş var, duygusuz insanlar var karşımızda. Burası giderse biz biteriz.”
 
“ARTIK YETER DİYORUZ..”
 
Artık Yeter Diyoruz!! Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğmadan mahkemeden ivedilikle yürütmenin durdurulması kararının verilmesini bekliyoruz. Nöbet devam ettiği sürece her türlü desteği arkadaşlarımıza vereceğiz. Bizler de durumun aciliyeti nedeniyle kendi özel aracımızla bu gece yola çıkacak yarın ki keşfe katılacağız, nöbetin devam etmesi halinde bizim de çadırlarımız vicdanın yanında yer almaya hazır.

Yaşasın Dayanışma….

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com