Ana sayfa » Güncel » MANAVGAT YANGINI 21 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI…

MANAVGAT YANGINI 21 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Manavgat’ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınları 21 saat sonra kontrol altına alındı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var” dedi.

“18 KÖY VE MAHALLE BOŞALTILDI”

Bakan Pakdemirli Akseki’deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaytbettiğini açıkladı. Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirten Pakdemirli, “Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor.

Helikopterleri gönderemiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya’da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan’da 6 köy, Mersin’in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri” dedi.

Manavgat’ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımları boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

ERDOĞAN: “OLAY TÜM BOYUTLARIYLA ARAŞTIRILACAK..”

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır.” dedi.

62 KİŞİ ETKİLENDİ..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun.” bilgisini paylaştı..

DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com