Ana sayfa » Siyaset » “YÜZDE 9 ZAM ÖNERİSİYLE MASAYA OTURMAK, İŞÇİLERLE ALAY ETMEKTİR!…”

“YÜZDE 9 ZAM ÖNERİSİYLE MASAYA OTURMAK, İŞÇİLERLE ALAY ETMEKTİR!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, hükümetin kamu işçilerine yönelik maaş zammı önerisi için, “Resmi enflasyonun yüzde 17’yi aştığı, önümüzdeki aylarda yüzde 20’lere tırmanacağı bir ortamda yüzde 9 zam önerisiyle masaya oturmak işçilerle alay etmektir” dedi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre; Toprak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Maraş açıklamalarına, “BM kararlarına rağmen Maraş ile ilgili tek taraflı adımlar atmak, taktik strateji ve zamanlama açısından ne Türkiye’nin ne de KKTC’nin çıkarına değildir” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin Haftalık Değerlendirme Raporu hazırladı.

Toprak, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonları tarafından kamudaki işçiler adına sürdürülen zam pazarlığında hükümetin yüzde 9 zam önerisine tepki gösterdi. Toprak, “Resmi enflasyonun yüzde 17’yi aştığı önümüzdeki aylarda yüzde 20’lere tırmanacağı bir ortamda yüzde 9 zam önerisiyle masaya oturmak işçilerle alay etmektir” dedi. Toprak’ın raporunda dikkat çeken başlıklar şöyle:

MEMUR VE İŞÇİLERE 10 PUAN ÜZERİNDEN ZAM KAÇINILMAZ..’

4 milyon 200 bin memur, 2 milyon memur emeklisi ile KİT’lerde çalışan yaklaşık 1 milyon işçi adına yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde işveren konumundaki iktidar, yüzde 20’ye tırmanan enflasyona karşılık yüzde 9 zam teklifiyle ortaya çıktı. İktidar yine kaynak sıkıntısından, bütçe disiplininden, tasarruf tedbirlerinden dem vurarak milyonlarca çalışana mümkün olan en düşük zammı vermeyi hedefliyor.

Memur ve işçilere ilk etapta hedeflenen değil gerçekleşen enflasyonun en az 10 puan üzerinde zam ve 500’er TL seyyanen ücret artışı kaçınılmazdır..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com