Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Bugüne Kadar Keşfedilmiş En Büyük Kuyruklu Yıldız Tespit Edildi…

Bugüne Kadar Keşfedilmiş En Büyük Kuyruklu Yıldız Tespit Edildi…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çalışmalarını Pensilvanya Üniversitesi bünyesinde sürdürmekte olan Pedro Bernardinelli ve Prof. Gary Bernstein, bugüne kadarki en büyük kuyruklu yıldızı bulduklarını duyurdular. Bilindik kuyruklu yıldızlardan tam bin kat büyük olan bu kuyruklu yıldıza, “Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu Yıldızı” ismi verildi.

Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu Yıldızı, 100 ila 200 kilometre arasında bir uzunluğa sahip. Ayrıca bu devasa kuyruklu yıldız, Güneş Sistemi’nin bir parçası da değil. Bilimsel olarak C/2014 UN271 şeklinde isimlendirilen yıldız, dur durak bilmeksizin Güneş’e doğru ilerliyor. Bilim insanları, bu kuyruklu yıldızın 2031 yılında Güneş’e en yakın konumda olacağını tespit etmiş durumdalar. Bu da önümüzdeki yıllarda, Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu Yıldızı’yla ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağımız anlamına geliyor.

Kuyruklu yıldızın keşfi, 6 yıllık bir çalışmanın eseri..

Pedro Bernardinelli isimli yüksek lisans öğrencisi ile Prof. Gary Bernstein, C/2014 UN271’i keşfedebilmek için tam 6 yıl çalıştılar. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve incelenen veriler, bu kuyruklu yıldızın milyonlarca yıldır Güneş’e doğru ilerlediğini gözler önüne serdi.

Uzmanlar, Bernardinelli-Bernstein Kuyruklu Yıldızı’nın keşfi nedeniyle fazlasıyla heyecanlılar. Zira içeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi, bu kuyruklu yıldızın kütlesi, benzerlerinden 1.000 kat daha büyük. Bu da yapılacak çalışmalarla kuyruklu yıldızlarla ilgili yepyeni bilgilere ulaşılabileceği anlamına geliyor. Görünen o ki önümüzdeki yıllarda, C/2014 UN271 ile ilgili çok daha fazla şey konuşuyor olacağız…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com