Ana sayfa » Kültür-Sanat » BAŞKAN SOYER’DEN, BASMANE’DEKİ KÜLTÜREL VARLIKLARI İNCELEME…

BAŞKAN SOYER’DEN, BASMANE’DEKİ KÜLTÜREL VARLIKLARI İNCELEME…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in kültürel mirasını korumak ve kentin tarihi değerlerini yeniden görünür kılmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Basmane semtinde incelemelerde bulundu.

Başkan Tunç Soyer, Kent Gözlemcisi ve Yazar Orhan Beşikçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve rehberler eşliğinde 2 saat boyunca Basmane’yi gezdi, bölgede yaşayanlarla da sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

Güne Kervan Köprüsü’nden başlayan Soyer Gaziler Çeşmesi, Selvilitepe Su Pompa İstasyonu, Roma Kemeri, Caferi Tayyar Sadık Uncu Hazretleri Türbesi, Merdivenli Medrese, İplikçi İsmail Dede Haziresi, Tarihi Basmane Hamamı, Oteller Sokağı, Uşakizade Konağı, Anafartalar Caddesi Eski Lale Sineması, Alyans Mektebi ve ulusal mimarlık dönemi yapılarını inceledi.

‘HAYRAN OLDUK..’

Basmane turunun ardından Başkan Soyer şu değerlendirmede bulundu: “İzmir’in hafızası Orhan Beşikçi gerçekten bu topraklarda çok ciddi bilgi biriktirmiş bir hocamız. Bize rehberlik yapıp bütün bu bölgeyi tek tek çeşmeleriyle, yapılarıyla dolaştırdı. Her seferinde olduğu gibi yine İzmir’in bu kadar muazzam bir hazineye sahip olmasına hayran olduk.

Çok mutlu olduk, bir yandan da içimiz içimizi yiyor. Yapacak çok şey var, bunları gün ışığına çıkarmak, insanlıkla buluşturmak istiyoruz. Orhan Beşikçi’nin rehberliğinde çalışmaya devam edeceğiz. Ne kurtarabilirsek, kurtarmaya devam edeceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com