Ana sayfa » Güncel » ŞAHSİ OTOMOBİLİNİ BEKÇİLERE YIKATAN KAYMAKAMIN HABERİNİ YAPTI, 1 AY UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI!..

ŞAHSİ OTOMOBİLİNİ BEKÇİLERE YIKATAN KAYMAKAMIN HABERİNİ YAPTI, 1 AY UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tekirdağ’da Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, kaymakamlık lojmanına kaçak oda yapılmasını ve kaymakamın özel arabasının görevli bekçiler tarafından yıkanmasını haber yapan Şarköy Haber Gazetesi sahibi Nuri Çağlar hakkında bir ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

Gaziantep Vali Yardımcılığı görevinden geçen yıl Şarköy Kaymakamlığı’na atanan Şenol Kaya, Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu için yıkım kararı bulunan kaymakamlık lojmanına ek bir oda yaptırdı.

Nuri Çağlar da bu durumu sahibi olduğu Şarköy Haber Gazetesi’nde haberleştirdi.

Haber üzerine lojmana yapılan eklentiler yıkıldı. Çağlar, daha sonra Kaymakam Kaya’nın şahsi otomobilinin bekçiler tarafından yıkanmasını da haberleştirince kaymakam mahkemeye başvurdu.

BİR GÜNDE KARAR ALINDI..

Kaymakam Kaya, Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başvuruyu, Aile Mahkemesi sıfatıyla sonuçlandıran Şarköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2021/93 sayılı kararına göre; Kaymakam Kaya’nın “şiddet mağduru” sıfatıyla yaptığı koruma talebi, Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığının 2021/768 soruşturma sayılı talep yazısı ile 7 Temmuz’da mahkemeye iletildi. Savcılık, “kamu adına” tedbir talep etti.

6284 SAYILI KANUN KAYMAKAM İÇİN UYGULANDI..

Başsavcılığın talebi, bir gün sonra, 8 Temmuz’da sonuçlandı ve önleyici tedbir kararlarının uygulanması kararı verildi. Kaymakam için tedbir kararının 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında bu kararı aldırması dikkat çekti.

GAZETECİ BİR AY BOYUNCA KAYMAKAMLIĞA GİDEMEYECEK..

Mahkeme kararına göre gazeteci Çağlar, bir ay boyunca Kaymakam Kaya’ya yönelik şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunamayacak; konutuna ve işyerine yaklaşamayacak; şiddete uğramamış bile olsa yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşamayacak..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com