Ana sayfa » Güncel » AŞI KARŞITLARINA YAPTIRIMLAR GÜNDEMDE!..

AŞI KARŞITLARINA YAPTIRIMLAR GÜNDEMDE!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kulislere göre hükümet, aşı karşıtları için yaptırımları devreye sokmayı tartışıyor. Maçlar, sinema, tiyatro ve konser gibi etkinliklere sadece aşılı olanların alınması gibi “pozitif ayrıştırıcı” yöntemlerin kullanılması önerisi hükümetin gündeminde.

Yaz dönemi boyunca uygulanacak pandemi kuralları, gelişmelere bağlı olarak geliştiriliyor. Türkiye’nin sonbahar aylarına kadar nüfusun yüzde 70-80’inin aşılanıp rahatlaması için hedef kitle olarak 18-35 yaş grubuna dönük özel çalışmaların yapılacağı belirtiliyor.Maçlar, sinema, tiyatro ve konser gibi etkinliklere sadece aşılı olanların alınması gibi “pozitif ayrıştırıcı” yöntemler kullanılabilecek.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; bazı illerde dar kapsamlı uygulanan gezici aşı ekibi, özellikle illerin taşralarına ulaşmak için daha yoğun uygulanacak. Aşının ayağa gitmesi konusunda il yönetimleri inisiyatif alacak. Gezici aşı çalışması, sağlık il müdürlükleriyle birlikte yürütülecek. Yaylalar, seralar ve tarlalar için gezici ekipler oluşturulacak. Cami girişleri ve büyük pazar yerlerine aşı standı kurulabilecek. Tarım işçileri ile büyük yol şantiyelerine de ekip gönderilebilecek.

POZİTİF AYRIMCILIK..

Aşı kampanyasına ilginin azalmadan sürdürülmesi için farklı mekanizmalar devreye sokulacak.Maske ve mesafe ile kurallara uyulması için denetimler arttırılırken, “pozitif ayrıştırma” uygulanacak. Aşı yaptıranı ödüllendirmek adına maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere aşısı olanların gitmesine ilişkin planlama tartışılıyor.

Aşıya en az ilgisi olan 18-35 yaş grubunun sisteme böylece dahil edilebileceği değerlendiriliyor.

ÜÇ AY ÇOK ÖNEMLİ..

Yapılan toplantılarda, önümüzdeki üç ay içerisinde en az 15 milyon kişiye daha aşı yapılması gerektiği, bunun sağlanması durumunda sonbahara güvenli girileceği değerlendiriliyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com