Ana sayfa » Güncel » “SAHTE İLAÇLAR, ÖLÜMCÜL SONUÇLARA YOL AÇIYOR!..”

“SAHTE İLAÇLAR, ÖLÜMCÜL SONUÇLARA YOL AÇIYOR!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte ilaç ticareti ve eczane dışında ilaç satışı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Saydan, sahte ilaç ticaretinin başında zayıflama ilaçlarının geldiğini bildirerek, “Halk sağlığına ciddi bir tehdit oluşturan eczane dışında ilaç satışına izin verilmemeli” çağrısını yineledi.

Saydan, “Dünyada birçok ürünün sahtesi üretilerek insanlara ulaştırılıyor. Ancak unutulmamalı ki, ilaç bir ayakkabı ya da bir çanta gibi kullanılmıyor. Her şeyin sahtesi kullanılınca insana zarar vermeyebilir, ama ilacın sahtesi zarar verir. Çünkü sahte ilaç ölümcül sonuçlara yol açar” dedi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) raporuna göre “Türkiye’nin sahte ürün üretiminde dünyada üçüncü sırada yer aldığına” dikkat çeken Saydan, “Eczane dışında ilaç satışına izin verilmemesi, internet üzerinden tedavi edici özelliği belirtilerek ilaçmış gibi satılan ürünlere göz yumulmaması ve bu konuda ağır yaptırımlar uygulanması” isteğini yineledi.

“SAHTE İLAÇLAR EN ÇOK İNTERNETTEN SATILIYOR..”

Saydan, “Ülkemizde sahte ilaçların başında zayıflama ilaçları, afrodizyak etkili ilaçlar, saç ürünleri ve hormonlar başı çekiyor” dedi ve şunları kaydetti:

“Kaynağı, üreticisi, saklama şartları bilinmeyen ve gerekli inceleme ve analizleri yapılmamış bu ürünlerin satılması, halk sağlığı açısından büyük riskler taşıyor. Özellikle internet sitelerinden yapılan özendirici ve süslü söylemlere aldanılmaması ve asla internet üzerinden ilaç alınmaması gerekiyor.

Çünkü, sahte ilaçlar en çok internet üzerinden satış imkanı buluyor. Sahte ilaçlar, etkisizlik, eksik tedavi, beklenmeyen yan etkilere, zehirlenmelere ve hatta ölümlere neden olabiliyor.

Bu yüzden vatandaşlarımız, ilaçlarını kesinlikle eczanelerden temin etmeliler. Eczanelerimizdeki ilaçlar İlaç Takip Sistemi, diğer ürünler ise Ürün Takip Sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı’nın takip ve kontrolü altındadır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com