Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN SOYER; “İZMİR TURİZM TANITIM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI HAZIRLADIK..”

BAŞKAN SOYER; “İZMİR TURİZM TANITIM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI HAZIRLADIK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Vakfı’nın 2019-2020 Genel Kurulu’na katıldı. Aynı zamanda İzmir Vakfı Başkanlığı görevini de yürüten Tunç Soyer, vakfın kent için önemine vurgu yaparak “Attığımız her adımda; gücümüzü, değerli üyelerimizden ve kentteki tüm paydaşlarımızdan alıyoruz. Bu model belki Türkiye’ye örnek olacak, bir imece modelidir” dedi.

İzmir Vakfı’nın 2019 – 2020 Genel Kurulu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve kurul üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılardan en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini söyledi. Başkan Soyer şöyle devam etti: “Dünya genelinde 2020 turizm verilerini incelediğimizde, bu etkiyi açık bir şekilde görebiliyoruz. 2019 yılında, 1,4 milyar insan turizm hareketliliğine katılırken, 2020 yılında bu rakam, yüzde 74’lük bir düşüşle 381 milyona geriledi.

Dünya genelinde 100 milyondan fazla işletmenin bu krizden etkilendiği ifade ediliyor. Özellikle Türkiye gibi cari açık veren ve bu açığı kapatmada, turizm gelirlerinin son derece önemli olduğu bir ülkede, bu etkinin geri dönüşü epey uzun sürecek.

İzmir turizmi de doğal olarak, bu süreçten nasibini aldı. Esas itibarıyla baktığımız zaman, geçtiğimiz yılların Ocak ve Şubat aylarına oranla 2020 yılına çok iyi bir ivmeyle, yüzde 40’lık bir artışla başlangıç yapmıştık. Yıl sonunu ise maalesef, pandemi nedeniyle ve dünya geneliyle paralel şekilde, yüzde 73’lük bir düşüşle kapattık. Bu tabloya rağmen, Vakfımızın siz değerli üyeleri ve stratejik ortaklarımızın da katkılarıyla, İzmir’de her şeye rağmen son derece aktif bir süreç yaşadık” dedi.

Çok önemli bir rol üstlenecek..

Başkan Soyer, İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladıklarını, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nu kurduklarını, “Turuncu Çember Hijyen Sertifikası” uygulamasını başlattıklarını ve İzmir’in dijital turizm altyapısı, ‘Visitİzmir’ mobil uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Turizm hareketliliğinin artacağı önümüzdeki döneme İzmir, tüm hazırlıklarını tamamlamış olarak giriyor.

İzmir turizminin gerçek potansiyeline ulaşacağına inancımız tam. Çünkü attığımız her adımda; gücümüzü, değerli üyelerimizden ve kentteki tüm paydaşlarımızdan alıyoruz. Bu model belki Türkiye’ye örnek olacak, bir imece modelidir. Özel şahıslardan kamu kurumlarına, meslek odalarından derneklere herkesin içinde yer aldığı bir kurum.

Bunu büyütmek mecburiyetindeyiz. Hem sağlıklı yürümesini sağlamak mecburiyetindeyiz, hem de çoğalarak büyümek mecburiyetindeyiz. O nedenle sizlerden ayrı ayrı rica ediyorum, mümkün olduğu kadar büyümeye yönelik bir çaba içinde olalım. Büyüdükçe gücümüz artacak. Gücümüz artıkça çok daha fazla bu şehir için çalışma imkanı bulacağız.

Bugüne kadar yolculuğumuzda beraber olduğumuz için hepinize teşekkür ediyorum. İzmir’i hak ettiği yere taşıma konusunda bu vakıf çok önemli bir rol üstlenecek” dedi.

İzmir Vakfı Genel Müdürü Güven Eken ise vakfın faaliyet raporu hakkında bilgiler verdi.

2021 bütçesini vakıf üyeleri ile paylaşan Eken, “İzmir’deki hemen hemen tüm öncü kuruluşları bir araya getiren ve bundan 20 yıl önce kurulmuş olan son derece değerli bir yapı İzmir Vakfı. Vakfımız, şu an 81 üyesiyle faaliyet gösteren şehir ittifakı olarak görev yapıyor” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com