Ana sayfa » Güncel » OĞUZHAN ASİLTÜRK, DURMUŞ DURDUYAN MI?…

OĞUZHAN ASİLTÜRK, DURMUŞ DURDUYAN MI?…

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Oğuzhan Asiltürk için kullanılan takma isim Durmuş Durduyan (Oğuzhan Asiltürk) kimdir?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935 tarihinde Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dünyaya geldi. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde İçişleri bakanlığı, sanayi ve teknoloji bakanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. İnşaat mühendisliği mezunu olan Asiltürk’ün asıl mesleği serbest mali müşavirliktir.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Milli Selamet Partisi davası nedeniyle bir yıl cezaevinde kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı.

Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP’nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya’dan milletvekili seçildi. Daha sonra Fazilet Partisi’ne girdi. Daha sonra Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına seçildi. Asiltürk’ün, ayrıca kaleme aldığı “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarının bir kumpas olduğunu ve orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini savundu.

Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını savunan fikirlere sahiptir. 7 Ocak 2021’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Asiltürk, Erdoğan’ın kendisine İstanbul Sözleşmesi’nin kalkacağını söylediğini belirtti.

20 Mart 2021’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesini feshetti. 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıdır..

Kaynak-Turkuaz Gazetesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Sarayın Baş Pezevenki Korkmaz Karaca Vs Aliye Uzun 17 Eylül 2021 - 01:42

Yandurdu Durmuş

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com