Ana sayfa » Güncel » “BAŞKANIMIZ 30 İLÇEYE EŞİT HİZMET YAPIYOR..”

“BAŞKANIMIZ 30 İLÇEYE EŞİT HİZMET YAPIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı olağan üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.

Mecliste, geçtiğimiz gün HDP İzmir İl Binası’na yönelik yapılan ve Deniz Poyraz isimli genç kadının Onur Gencer adlı saldırgan tarafından öldürüldüğü silahlı saldırı kınandı.

CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP grup başkan vekillerinin imzasının bulunduğu ortak kınama metnini CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç okudu. Öte yandan mecliste AKP Grubu, Ardahan ziyareti ve trafik konusunda Başkan Soyer’i eleştirdi. Eleştirilerine yanıt Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu ve CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç’tan geldi.

HDP’YE SALDIRIYA ORTAK KINAMA..

CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP Grubu’nun, HDP İl Binası’na yapılan saldırıyı kınadığı ortak metinde, “17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan ve gencecik masum bir insanımızın, Deniz Poyraz’ın katledildiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden genç kardeşimiz Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Hiç şüphesiz ki bu menfur saldırı failleri, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, milletimizin huzurunu, barışını, güvenini; devletimizin hukuk devleti niteliğini hedef almıştır. Saldırı birlikte yaşama irademize, toplumsal sağduyumuza, demokrasimize yöneliktir.

Olayın hemen ardından ülkemizin her bir köşesinden, her siyasi görüşten saldırıyı kınayan seslerin yükselmesi, ortak bir duruş sergilenmesi oldukça önemlidir. Ortak beklenti ve talebimiz, karanlık saldırının tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması; bu kötücül provokasyonun tüm ayrıntıları ile birlikte açıklığa kavuşturulması; sorumlularının adalet karşısında hak ettikleri cezayı almasıdır.

Demokrasimizi, huzur ve güvenliğimizi, toplumsal barışımızı alçakça saldırılar karşısında korumak hepimizin tarihsel sorumluluğudur. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak bu sorumluluğa var gücümüzle sahip çıkacağımızı İzmir ve Türkiye kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

AKP’DEN ELEŞTİRİ YAĞMURU..

Toplantıda AKP Grubu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e kasket takması ve Ardahan ziyareti, trafik, hizmetler ve Büyükşehir Belediye Binası ile ilgili eleştirilerde bulundu.

‘BU ÜSLUPTAN VAZGEÇİLMELİ..’

AKP Grubu’nun eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Tunç başkanla ilgili ‘kasket takmakla çiftçi olunmaz, Seferihisar battı’ gibi sözler kullanıldı. Bunlar ağır sözler. Çiftçi kasketi güneş altında çalıştığı için takar. Başkanımız, göreve geldiğinden bu yana İzmir’in 30 ilçesini bürokratlarıyla dolaşıyor. Konunun kasketten yola çıkıp farklı noktalara getirilmesini doğru bulmuyorum. Bağıra çağıra bu şekilde kötü bir üslupla konuşulmasını da doğru bulmuyorum. Bu üsluptan vazgeçilmeli” dedi.

‘BAŞKANIMIZ 30 İLÇEYE EŞİT HİZMET YAPIYOR..’

AKP’nin Ardahan ziyareti ile ilgili Başkan Soyer’e yönelik eleştirilerine de yanıt veren Kökkılınç, “Ardahan’a yapılan ziyaretten rahatsızlık dile getirildi. Daha önce de başkanımızın yurtdışı seyahatleriyle ilgili meclis üyelerimizden talep olmuştu, artık tüm meclis üyelerimizden katılım oluyor.

İzmir’in İlk kardeş şehri Ardahan. Ben eminim ki başkanımızın, bundan sonraki kardeş şehir ziyaretlerinde diğer partilere mensup meclis üyelerimize de davet yapılacaktır. Öncelikle, kardeş şehirler ziyaretinde resmi görüşmelerinin ardından parti örgütlerinin ziyaret edilmesinde hiçbir sakınca yok. Eğer AKP meclis üyeleriyle gidilseydi eminim onlarda kendi teşkilatlarını ziyaret edecekti. İzmir’in 30 ilçesi var, neden Ardahan’a bu çalışma yapılıyor dendi.

Büyükşehir Belediye Kanunu’nu hükümetimiz yaptı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkileri genişletildi. Ondan sonra bir kanun daha geldi. Dolayısıyla kardeş kent ilişkileri bu kanunlarla düzenlendi. Merkezi idarenin, tüm belediyelere kardeş kent ilişkisini kurması gerektiğine dair yaptığı bir kanun düzenlemesi var. Eğer AKP meclis üyeleri buna karşıysa kendi hükümetlerinin de anlayışıyla karşı karşıya demektir. Ben bunu anlayamıyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi en fazla yatırımı Kiraz’a, Bergama’ya yapıyor. CHP’li belediyelerin olmadığı ilçelere yapıyor. Önceki meclislerde, Kiraz’da kişi başına yapılan yatırım tutarıyla Karşıyaka’da kişi başına yapılan yatırım tutarını gösterdim. Sonraki meclislerde Büyükşehir Bürokrasimiz de bu oranları göstersin ve tüm meclis üyelerimiz görsün. Büyükşehir Belediye Başkanımız rozetini çıkarmış ve tüm ilçelere eşit hizmet sunmaktadır” diye konuştu.

‘DEMAGOJİ’ ÇIKIŞI”

Başkan Tunç Soyer’in trafik konusundaki açıklamalarının çarpıtılmaya çalışıldığını ifade eden CHP’li Kökkılınç, “Başkanımızın trafikle ilgili açıklamasında İzmirliyi suçlu bulduğuna dair ithamlar geldi. Buna demagoji diyorum. Bu halkı yanıltma gayretidir. Başkanımız, İzmirlilere şu çağrıda bulunuyor, ki ben de o çağrıyı yapıyorum, siz de yapın.

Bugün, trafikte olan araç sayısı 1,5 milyon. Avrupa kentlerine gidin kent merkezlerinde kişiler kendi otomobilleriyle hareket etmiyorlar, toplu ulaşım kullanma alışkanlığı var. Bu alışkanlığı kazanmamız gerek. Hepimiz kendi araçlarımızla yola çıkacak olursa trafiğe sebebiyet veriyoruz. Tramvay, metro hatlarımız var, deniz yoluyla ulaşım var. Eğer İzmir halkı toplu ulaşımı tercih ederse trafik rahatlamış olacak, araçların trafikte olmasından kaynaklı zarar da en aza inmiş olacak. Başkanımızın çağrısı budur” ifadelerini kullandı.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ..’

Büyükşehir Belediyesi’nin trafikle ilgili yaptığı çalışmaların yakın zamanda trafiği yüzde 80 rahatlatacağının altını çizen Kökkılınç, “Buca ve Bornova arasında bir bağlantı yolunun ihalesi gerçekleşti. Burada İzmir’in en uzun karayolu tüneli yapılacak. Aynı zamanda bir kavşak düzenlemesi var, geçitleri var.

Bununla ilgili gelecek meclislerde Genel Sekreterliğimiz, Ulaşım Daire Başkanlığımız bir sunum hazırlarlarsa, meclis üyesi arkadaşlarımız çok daha tatmin olacaklardır. Öte yandan Buca metrosuna onay geldi, o gerçekleşecek. Narlıdere metrosu yüzde 75 tamamlandı. Çiğli tramvayı sözleşmesi yapıldı. İki feribot aldık, ESHOT 363 otobüs aldı, 20 elektrikli otobüsümüz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi trafikle ilgili yapması gereken her şeyi yapıyor.

Yedi noktada kavşak düzenleme çalışmaları var, 2 şeritli yolların 3 şeride çıkarılması çalışmaları var. En önemli hizmetlerinden biri de akıllı trafik kenti. İZUM dediğimiz merkezde 7/24 İzmir trafiği izleniyor. Vatandaşlarımız da bu uygulamayı kendi telefonlarına indirirlerse nerede ne kadar trafik var görüp alternatif yollara geçerler. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda kendi üzerine düşeni yapıyor” diye konuştu.,

‘SADECE BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL..’

Trafik sorunun sadece Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda gibi gösterildiğine dikkat çeken Kökkılınç, “Halbuki İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) dediğimiz merkezde Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Valiliği’nin, Karayolları’nın, diğer resmi kurumların temsilcileri var. İzmir’de ulaşım konusunda tüm resmi kurumlar birlikte çalışıyor, karar alıyor. Her kurumun da üstüne düşmesi yapması gerekiyor. Trafik eleştirilerini çok haksız buluyorum” dedi.

“HİZMETLERİ ANLATIRSAK SABAHA KADAR SÜRER’

Son olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Özgür Hızal ve bir meclis üyesi arkadaşımız İZBETON ile ilgili eleştiriler yaptı, ardından bununla ilgili bir video yayınladım. Çok izlendi, patladı gitti. Neden? Çünkü orada gerçekler var. Belediyemizin yaptığı hizmetleri anlatırsak, sabaha kadar devam eder.

Çünkü yaptığımız icraatlar yarım saatte anlatacak icraatlar değiller. Elbette ki muhalefet eleştirecek ama yanıtını biz vereceğiz. Milyonlarca litre, kooperatiflerden süt alıyoruz. Mandalina, bakla alıyoruz. Kooperatiflerden et alıyoruz. Ardahan’dan et almışsak iyi yapmışız. Çünkü kooperatiften almışız. Ardahan ve Kars, çok güzel ve doğal meralar var. Oradaki o güzelim topraklar ekilmiyor. Kim bunun sorumlusu, ben mi, İzmir mi, Soyer mi? Hani tarım, hani bakanlık nerede?” diye konuştu.

‘BOYACI KÜPÜ DEĞİL Kİ…’

CHP’li Özuslu ayrıca, “Elbette ki kim iktidarsa bununla ilgili çözüm ve çareleri ortaya koyacaktır. Biz de koyuyoruz. Bu şehirde deprem oldu. Belediye Binası hasar aldı, yıkılsın denildi, herkes mecliste şak şak alkışladı. Boyacı küpü değil ki bir ayda meclis binası mı yapılsın! Ama holler var, bir ayda taşındık.

Allah razı olsun Piriştina’dan. Trafik sorunu olduğunu herkes söylüyor. Dünyanın her yerinde olan bir şey. Çözüm raylı sistem. Biz de yapıyoruz. Allah, peygamber aşkına Halkapınar-Otogar metrosunu siz yapın. İzmir’in Cittaslow’u almasını hafife almayalım, çok önemli. Destekleyim, herkese buradan bir pay çıkar” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com