Ana sayfa » Spor » “ALİAĞA’NIN ALTIN ÇOCUĞUNUN GELECEĞİN ŞAMPİYONU OLABİLMESİ İÇİN SPONSORA İHTİYACI VAR..”

“ALİAĞA’NIN ALTIN ÇOCUĞUNUN GELECEĞİN ŞAMPİYONU OLABİLMESİ İÇİN SPONSORA İHTİYACI VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye satranç Federasyonunca geçtiğimiz yıl Antalya Belek’te düzenlenen Türkiye yıldızlar şampiyonasında 15 yaş kategorisinde ikincilik kazanan Atakan Mert Biçer’le ilgili olarak, Türkiye Satranç Federasyonu Aliağa İlçe Temsilcisi Uğur Yaşar, “Atakan Mert Biçer, satranç sevgisini ilk olarak beş yaşında Aliağa Belediyesi Satranç Kulübünde kazandı. 5-6 yılı aşkın bir süre birlikte çalıştık.

Atakan artık Aliağa sınırlarının çok ötesinde bir oyun gücüne sahip. Şu an Türkiye’nin çok kuvvetli satranç antrenörlerinden olan Ata Seçer ile 1 yıl gibi bir süredir çalışıyorlar. Sporcumuzu kutluyor ve milli takımımız adına katılmaya hak kazandığı ‘Dünya Okullar Arası Şampiyonası’nda kendisine başarılar diliyorum” ifadesini kullanmıştı.

Atakan Mert Biçer katıldığı bir çok turnuva da derece almayı başardı. Atakan’ın annesi Fatma Biçer oğluyla ilgili olarak yaptığımız görüşme de şu ifadelerde bulundu;

Benim bir tane oğlum var. Satranç’ta çok parlak bir geleceği olduğuna yürekten inandığım oğlum Atakan’a hem İzmir’de hem de Aliağa’da sponsor aradım halen de arıyorum. Oğlumun bu sporda gelişimini sürdürebilmesi için mutlak surette ona ekonomik destek verecek bir ya da bir kaç sponsora gereksinimi var.

Bir çok kişi ve firmayla görüşmeler yapıldı, ancak herhangi bir sonuç alınamadı. “Aliağa’nın Altın Çocuğu” olarak lanse edilen Atakan’a verilen sözler unutuldu. Atakan katıldığı ve bundan sonra da katılacağı müsabakalar da Aliağa’yı temsil etti, yine Aliağa’yı temsil edecek.

Onun bu müsabakalar da alacağı dereceler biz Aliağa’lılar için bir gurur ve onur vesilesi oldu yine olacak. Çünkü Satranç son derece stratejik özelliği olan seçkin bir spor türü. Atakan ve onun gibi yetenekli çocuklar desteklenirse alacakları dereceler ile bizlere bu büyük hazzı yaşatabilirler.

Atakan’ın annesi olarak benim imkanlarım kısıtlı, ne kadar istesem de ona bu sporda seçkin bir hale gelebilmesi için gerekli olan imkan ve olanakları sağlayamam, sizin aracılığınızla imkan sahibi olan, kişi, kurum ve kuruluşlara sesleniyorum, Atakan’ın elinden tutup onu geleceğe yani Dünya’nın en önemli müstakbel Satranç ustalarının arasına onların yanına taşıyın.

Sizden, önce bir anne sonra da bir Aliağa’lı olarak bunu istiyorum. Atakan Aliağa’nın evladı, onu desteklemek hepimizin görevi olmalı diye düşünüyor, size de bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com