Ana sayfa » Güncel » CAN GÜRKAN; “PATRONLAR KORKMAZ, BURASI TÜRKİYE…”

CAN GÜRKAN; “PATRONLAR KORKMAZ, BURASI TÜRKİYE…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Manisa Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirdiği, tutuklu sanığın kalmadığı Soma maden katliamı davası Yargıtay’ın patronlar lehine verdiği bozma kararı sonrası Akhisar Ceza Mahkemesi’nde 13 Nisan’da tekrar görülmeye başlanmıştı.

Davanın üçüncü duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

PATRON CAN GÜRKAN’DAN PİŞKİN SAVUNMA!

Duruşması sırasında savunma yapan katliamın gerçekleştiği madenin patronu Can Gürkan’ın savunma tepki çekti.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Gürken, “Bir Can Gürkan yaratıldı ama o ben değilim. Hayatımda kimseye kötülük yapmadım”dedi.

Gürkan’ın sözlerine aileler, “Daha ne kötülük yapacaksın 301 can mezarda çürüdü, sen dışarıda konuşuyorsun” diyerek tepki gösterdi.

Sözlerine “Beni az çok tanıdınız sayın başkan” diyerek başlayan Gürkan’ın bu sözlerine aileler “Siz zaten tanışıyorsunuz. Omuz omuzasınız, tanışsınız, arkadaşsınız” diye karşılık verdiler.

Gürkan, “2 yıl boyunca tutuklu kaldım, olmayan bir yangını bildiğime dair delil olmamasına rağmen” diye konuştu. Aileler bu sözlere de “Yalan söylüyorsun” diye karşılık verdi.

Katledilen bir madencinin yakını “Erdoğan’a bir söz söyledi diye benim kızıma hakaret diye ceza veriyorsunuz. 301 insan yanarak çıktı o madenden katilleri salıyorsunuz. Adalet bir gün sizi de yakacak.” dedi.

Sanık patron Can Gürkan esas hakkında savunmasında “Sayın hakim, siz bu davaya neden geç geldiniz, Aytaç Ballı (Davadan alınan eski mahkeme başkanı) bazı konularda yanlış düşünüyordu. Neden kaza olduğu hala bilinmiyor” ifadesini kullandı.

”PATRONLAR KORKMAZ BURASI TÜRKİYE”

Can Gürkan “Olası kasttan ceza verseniz de hiçbir patron korkmaz, burası Türkiye” diye konuştu. Gürkan’ın “Sermayeye bu kadar düşman olmaya ne gerek var anlamıyorum” şeklindeki sözleri tepki çekti.

Gürkan’ın avukatı ise sanıkların “toplumsal baskıyı azaltmak için haksızca hürriyetlerinden yoksun kaldıklarını” iddia etti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com