Ana sayfa » Güncel » SOYER; “BU İKTİDAR PALDIR-KÜLDÜR GİDİYOR, GİDECEK!..”

SOYER; “BU İKTİDAR PALDIR-KÜLDÜR GİDİYOR, GİDECEK!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ardahan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen muhtarlar ve sivil toplum örgütleri toplantısına katılmasının ardından Kars’a geldi.

Anka’dan Tacettin Durmuş’un haberine göre, Soyer, beraberindeki heyet ile birlikte CHP Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve partililer ile görüşen Soyer, daha sonra pandemi kısıtlamasından muaf tutulan esnafı ziyaret ederek, onların sorunlarını dinledi.

CHP Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in de eşlik ettiği Soyer, Kars’ın tek CHP’li belediyesi Susuz Belediyesi’ni ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e hatıra plaketi veren Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, ziyarette şunları söyledi:

“Biz iktidara geliyoruz. Gerçekten de halk bizi artık istiyor. Türkiye’nin fabrika ayarlarına dönebilmesi için, normalleşebilmesi için, bize gerçekten ihtiyacı var. Evet Susuz, Kars’ta tek CHP’li belediye. Ama diğer yerlerde de belediyeleri çok büyük farklarla kaybetmedik. Milletvekili olayında da yine aynı.

Kars geçmişte de Cumhuriyet’in önemli kentlerinden birisi. Susuz, Türkiye’nin aydınlanma sürecinde büyük değerler yetiştirmiş. Bizler ‘Cilavuz Köy Enstitüsü’ geleneğinden geliyoruz. Dursun Akcanlar, Deniz Zeyrekler, Ümit Kaftancıoğlu’nun mezun olduğu okul. Bizler de bu gelenekten geldik.”

“IŞIK DOĞUDAN YÜKSELECEK”

İktidara çok yakın olduklarını belirten Soyer ise dayanışma içinde olduklarını göstermek için Kars’a geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz bileceğiz ki Kars’ta İl Başkanımız var. Susuz’da bir belediye başkanımız var. Onlarla birlikte çalışan il yönetimi var. Bir belediye var. Örnek olmaya çalışan bir belediye bu. Esnafa ilk defa destek çıkmış. İlk defa toplu iş sözleşmesi yapmış. Birçok ilki başarmış. Faruk başkanın söylediği gibi, müteahhit bir tane model daire yapar ki; diğerlerini satabilsin. Sizin Susuz da öyle bir şey. Dolayısı ile tam da bizim, dalga dalga başarınızı göstereceğiniz o anlamda bir yer Susuz.

İktidara çok yakınız. Yeni bir iktidar kurulacak bu ülkede. Bu iktidar paldır küldür gidiyor, gidecek. Sermayeyi, kredileri, ahlakı tüketti. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluğun zirveye çıktığı bir dönemi yaşıyoruz.

Bu iktidar gidecek de onların yerine gelecek olan bizler, nasıl umut olacağız? Başarılı işler ortaya koyacağız. İyi işler kuracağız. İnsanlar bizi izlediğinde başarı hikayeleri olacak. O nedenle biz de çok mutlu oluyoruz buraya geldiğimiz zaman. Işık doğudan yükselecek. Burada yapılan işlerden umutluyuz.

Buranın makus talihini siz yeneceksiniz. Biz de sizinle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Ama sonuçta kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz. Sonuçta burada vatandaşla yüz yüze gelen sizlersiniz. Ama bileceksiniz ki, arkada da İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi bir ağabey var. Başınız sıkıştığında her zaman yanınızda olacağız.”

Soyer, Susuz Belediyesi’ni ziyaret etikten sonra Susuz Cilavuz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde yöresel kahvaltı yaptı. Susuz Şelalesi’ni eşi Neptün Soyer ile birlikte seyir terasından izledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com