Ana sayfa » Güncel » İZMİR’Lİ VATANDAŞA, CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASIYLA HAPİS CEZASI..

İZMİR’Lİ VATANDAŞA, CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASIYLA HAPİS CEZASI..

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sosyal medya üzerinden eleştiren Yavuz Atan isimli yurttaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 1 yıl 2 ay ceza aldı.

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre; İzmir’de yaşayan 56 yaşındaki Yavuz Atan isimli yurttaş hakkında 2020 yılında yaptığı 4 farklı sosyal medya paylaşımı sebebiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.

Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Libya’da birkaç tane şehidimiz var” haberine yaptığı, “Osmanlı kolonisi ve petrol ticareti” yorumu sebebiyle Atan, 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Ceza 7 bin TL para cezasına çevrildi. Kararın ise temyize götürüleceği öğrenildi.

Yurttaşların iktidarları eleştirme hakkı olması gerektiğine vurgu yapan Atan, “3 paylaşımdan beraat alırken diğerinden ise ceza aldım. Hükmün açıklanmasını geri bırakma kararını reddettim. Bu ifade özgürlüğünün kısıtlanması demek” dedi.

Atan’ın avukatı Bora Sarıca ise, “İnsanların yorum yapma hakkı, politik bir eleştiri hakkı bile suç olmuş durumda. En az iğneleyici olan paylaşıma ceza verdiler Günümüz yargı sisteminin artık en küçük eleştiriye bile tahammülü kalmadı” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Sinan 9 Haziran 2021 - 09:52

Bende aldım aynı cezayı 1yıl 2ay 17 gün yargıtaya gönderdim..Ama haber olmadı bizimki benim gibi binlerce insan var bence..Ayrıca Berat Albayrak dan da ceza aldım..Paraya cevirdiler hemde benim yazmadığımı bildikleri halde..beğenmek paylaşmak bile suç olmuş..

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com