Ana sayfa » Güncel » YUNAN UNSURLARI İTTİ, SAHİL GÜVENLİK KURTARDI..

YUNAN UNSURLARI İTTİ, SAHİL GÜVENLİK KURTARDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Foça ilçesi açıklarında, Yunan güvenlik güçlerince geri itilen cankurtaran salları içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 29 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Foça Aslanburnu mevkii açıklarında can salları görüldüğü ihbarı üzerine Türk Sahil Güvenlik botları, dün akşam bölgeye hareket etti. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 29 göçmen, kurtarıldı. Kaçak göçmenler Foça Balıkçı Barınağı’na getirilip, polis ekiplerine teslim edildi.

Kaçak göçmenlerin Yemen, Cibuti, Filistin, Somali ve Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşı oldukları belirlendi. Göçmenler, Ayvalık bölgesinden lastik botla Midilli Adasına gitmek için denize açıldıklarını, Yunan güvenlik güçleri tarafından tespit edildikten sonra ellerinden cep telefonları ve bazı eşyalarının alındığını ve can sallarına bindirilerek geri itildiklerini iddia etti.

Yiyecek ihtiyaçları karşılanan ve sağlık kontrolleri yapılan göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresine gönderilecekleri bildirildi..

DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com