Ana sayfa » Siyaset » “SEÇİME ORTAK BİR ADAYLA GİDİLMESİNİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM..”

“SEÇİME ORTAK BİR ADAYLA GİDİLMESİNİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın tek aday çıkarması gerektiğini söyledi.

Meral Akşener, Halk Tv’de ekrana gelen ‘Liderler Özel Söyleşisi’ programında gazeteciler Suat Toktaş, Özlem Gürses, İsmail saymaz ve Emin Çapa’nın sorularını yanıtladı.

Akşener, açıklamasında, “Gelecek seçimlere nasıl bir ittifakla gidilecek onu zaman gösterecek” dedi.

“Daha önce siz bana ‘Cumhurbaşkanı adayı mısınız?’ diye sordunuz. Ben 24 Haziran’daki tecrübeme dayanarak, ülkenin nefes almasına engel olacak bir tutumda bulunmam” diyen Akşener, “Ama o tecrübeden çıkardığım bir tecrübe var, benim de önerdiklerim var. Biz bu konuda bir şey konuşmadık. Benim önerim şu; gördüğüm şu oldu, ortak bir adayla gidilmenin faydalı olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HDP ile ortak adaylık tartışmalarına değinen Akşener, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı tek aday çıkarmalı ve HDP kendi ayrı aday çıkarmalıdır” diye konuştu.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI…

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili AKP’yi eleştiren Akşener, şöyle devam etti:

“Bu enteresan, Türkiye’yi bir algoritma ve bilgisayar yazılımı gibi düşünürsek her gelen iktidar mutlaka bir ‘derin devlet’ denilen iddiayla, buna bağlı mafyatik unsurlarla, kural-kanun-kurul dışı örgütlenmelerle mücadele etmek üzere geliyor.

Bir süre sonra eskidikçe bu saydığımız her şey yeniden hayata geçiyor. Öne çıkıyor ve o iktidarlar çözemeden gidiyor. Ya da çözüyor başka bir şey ortaya çıkıyor. Aynı borçlanmaya dair mevzu gibi, bitmeyen bir senfoni şeklinde. Sayın Erdoğan’ın partisi ilk kurulduğu zaman bu konularda çok iddialı, açıktı.

28 Şubat, Susurluk meselesinin üzerine gelen bir iktidardı. Bir baktık ki aile olmuşlar. Her unsurla aile olunmuş. Bu iddiaların her biriyle bir aile meselesi olmuş..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com