Ana sayfa » Güncel » SARI; “HALA BİR ARADAYIZ, HER YERDEYİZ, KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR..”

SARI; “HALA BİR ARADAYIZ, HER YERDEYİZ, KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi Parkı eylemlerinin 8’inci yılı kapsamında basın açıklaması düzenledi. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve Gezi direnişinin halkın eşitlik, özgürlük, adalet umudu olduğu hatırlatılan açıklamaya etraftaki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Topluluk adına basın açıklamasını gerçekleştiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bundan 8 sene önce, bu iktidar insanlık onurumuza dokunduğu için, haklarımızı gasp ettiği için, kentsel hafızamızı yok ettiği için, doğayı ranta kurban ettiği için, bize yaşam alanı bırakmadığı için Gezi’de buluşmuş, bir arada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık” diyerek sözlerine başladı.

Pandemi sürecinin ‘bir kez daha’ iktidarın halkına yabancı olduğunu gösterdiğini kaydeden Sarı, ”Yasaklar, cezalar hep halka, tüm imtiyazlar ise bir avuç muktedirden yanadır. Ne halkın sağlığı, ne yoksulluğu, açlığı, işsizliği ne de gençlerin geleceksizliği umurlarındadır” dedi.

MAFYA-DEVLET İDDİASINA GÖNDERME..

“Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez” diyerek son günlerde ortaya atılan iddialara da atıfta bulunan Sarı, “Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için. Biz, ağaçları yerinde tutmak için, dereler kurumasın diye, ekmeğini kazanırken bir can daha göz göre göre gitmesin diye, kimse ayrımcılığa uğramasın diye, bu ülkenin neredeyse yarısı açlık sınırındayken yüzde biri daha da palazlanmasın diye uğraşırız.

Biz direnişin adıyız onlar saldırının. Bu iktidar karanlık ilişkileri yüzünden yarattığı pislikle boğuşurken biz tarihin sayfalarında tertemiz, alnı açık bir halk hareketi olarak anılacağız” ifadelerini kullandı. Gezi’nin başlı başına halkın eşitlik, özgürlük, adalet umudu olduğunu söyleyen Başkan Sarı, ayrıca yurttaşların kendi kaderini tayin etme iradesi ve kararlığı vurgusu olduğunu belirtti.

GEZİ RUHU VURGUSU

“Gezi ruhu Boğaziçi’ndeki gençlerdedir, 142 gündür her hava koşulunda rektörlüğe sırtını dönerek bekleyen akademidedir” diyen Sarı şunları söyledi: “Gezi direnişi İstanbul Sözleşmesi için tüm yurtta sokaklara çıkan, kolluk şiddetine rağmen pes etmeyen kadınlardadır, İkizdere’de yolları kesilse de dik yamaçlardan, sarp yollardan iş makinaları önüne çıkmayı başaran, Van Gürpınar’da üzerlerine ateş açılsa da haklarını savunmaya devam eden köylülerdedir. Biz size yalvarmayacağız, çayımızı satacağız diyen ve geri çekilmeyi reddeden Hopa’nın, emeğine sahip çıkışındadır Gezi. 1 Mayıs alanlarında saldırıp gözaltına aldığınızda, kolları arkadan kelepçelenmiş, başı asfalta yapıştırılmış olsa da kameralara gülümsemeyi başaran gözlerdedir Gezi”

Sarı, “Gezi burada, Gezi biziz! Hala bir aradayız, her yerdeyiz. Karanlık gider, Gezi kalır! Yaşasın eşitlik, Yaşasın özgürlük Yaşasın adalet! Yaşasın Gezi Direnişi!” diyerek sözlerine son verdi..

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com