Ana sayfa » Güncel » SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ESNETİLDİ..

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ESNETİLDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

Milletimizle pek çok eserin müjdenin sevincini paylaştık.

Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın yönetimi, futbolcularıyla bir araya gelerek kendilerini tebrik ettik. Seyircisiz oynanan Süper Lig’i önümüzdeki sezon tribünleri doldurmayı temenni ediyoruz. Anadolu Efes’i şampiyonluğu için tebrik ettik.

Şampiyonluğu kazanmasında büyük emeği olan Ergin Ataman’ın da bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan etmesini çok önemli görüyorum. Pek çok farklı branşta ülkemizin bayrağını göklere çeken tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.

400 km’lik Kuzey Marmara otoyolumuzu hizmete almış bulunuyoruz. Nakkaş bölümünü de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Pek çok yerde halen inşaatları süren hızlı tren hatlarımız da devreye girdiğinde, Türkiye bir devrim yaşayacaktır.

56’yı aşan havalimanlarımızla havayolu taşımacılığını neredeyse hallettik. İnşallah bu hafta sonu Filyos Limanı’nı hizmete atacağız. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda attığımız bu adımların Rabbim’den niyaz ediyorum. Bizim ülkemiz için yapacak daha çok hizmetimiz var.

Bizim inşa edecek çok hizmetimiz var. Milletimizin bize gösterdiği istikamet, dünyanın ve insanlığın yöneldiği ufuktaki ihtiyaç işte budur. Ülkemizi sahte gündemlere hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik etmeyeceğiz.

Türkiye, NATO başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası güvenlik kurumlarına olan sorumluluğunu hakkı ile yerine getirmiştir. Çarşamba günü Meclis’te gerçekleştirdiğimiz toplantıda kapsamlı değerlendirme yaptık.

Aynı akşamda ABD şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdik. Ayrıca şirket temsilcilerinin tüm sorularını da cevapladık. Yakın tarihimizin kara günlerinden biri olan 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler adasında bir araya geldik.

Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin, ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur.

Cuma günü ise milletimizin 150 yıllık hayali olan, Taksim Cami’ni açılış törenindeydik. Birileri özellikle bu eseri kalkıp İstanbul’umuz için böyle farklı olarak görmeyebilir. Sultanahmet’i görebilir, Fatih Camii görebilir. Bunlar tabi ki bizim için sembol eserlerdir.

Onlar o asrın eserleridir, şimdi de Çamlıca’daki kule bu asrın eseridir. Bu kulenin buraya dikilmesi, oradan tüm İstanbul’u bütün güzellikleriyle göstermesi bu asrın sembolüdür. Demokraside ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en önemli ülkelerinden bir olması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü ise İstanbul’a kazandırılan Çamlıca Kulesi’nin açılışını yaptık. Bu kulenin, ülkemize ve çevremize hayırlı olmasını diliyorum.

İstanbul’un Fethi’nin 2023 vizyonumuzu şekillendirme için şimdiden hazırlıklara başlamalıyız. Bizim 2023 hedeflerimizi ilk ifade etmemizin üzerinden 10 yıl geçtiğini göze aldığımızda, 2053 için hemen kolları sıvamız gerektiği ortaya çıkıyor. Darbe ve kriz dönemlerinde siyaset yapmış, ülke yönetmiş bir nesil olarak böyle bir vizyonun ne kadar kıymetli olduğunu iyi biliyoruz.

Temennimiz 2023 seçimlerinin Türkiye’nin bu vizyonunun merkezi içinde tartışma ikliminde geçmesidir.

İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız.

KADEMELİ NORMALLEŞME..

Aradan geçen iki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalmanın, hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının ifadesidir.

Haziran ayı boyunca hafta içi ve cumartesi günü akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında uygulanmaya devam edecek.

Şimdi Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecektir. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar günün tam kapsayacak şekilde uygulanacaktır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com