Ana sayfa » Güncel » ZİNCİR MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAKLANIYOR!..

ZİNCİR MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAKLANIYOR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Zincir marketlere yeni kurallar getiren ve bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçladığı ileri sürülen yasa taslağıyla ilgili son noktaya gelindiği öğrenildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bu düzenlemenin bir an önce tamamlanması için talimat verdiği belirtiliyor.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre, teklifin bu hafta TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. Aylar önce hazırlanan taslak, kamuoyunda tartışmaya açılmıştı. Ticaret Bakanlığı ve milletvekillerinin üzerinde çalıştığı “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi” hakkındaki yasa taslağında birden fazla tartışmalı başlık bulunuyor.

Taslaktaki, “zincir marketlerin hafta sonları kapalı olup olmayacağı, hangi ürünlere satış yasağı getirileceği, açılacakları yerlerin nüfus kriterleri ile küçük işletmelere olan mesafeleri” gibi başlıklarda alternatifler tartışılıyor.

KRİTİK KARARLAR BU HAFTA ALINACAK..

Taslakta, 1500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara ve cep telefonu, kırtasiye ürünleri, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanması planlanıyor. Zincir marketlerin pazar günleri tamamen kapalı olmasıyla, saat 11.00’den önce açılmaması konusundaki kararın da bu hafta verileceği ifade ediliyor.

Ayrıca, zincir marketlerle bakkal gibi küçük işletmeler arasında mesafenin 200 metre olarak uygulanması veya sadece nüfus kriteri konularak belli yerlerde açılmasının engellenmesi de başka bir tartışma konusu olarak değerlendiriliyor.

Mevcut mağazalara, durumlarını buna uygun hale getirmeleri için 12 ay süre tanınacağı, hazırlanacak yönetmelikle de uygulamanın detaylandırılacağı belirtiliyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com