Ana sayfa » Güncel » İŞÇİLER SENDİKA İSTEDİ, PATRON KABULLENEMEDİ.

İŞÇİLER SENDİKA İSTEDİ, PATRON KABULLENEMEDİ.

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çorlu’da faaliyet gösteren Bel Karper fabrikasında işçiler 2015 yılında Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendi.

BirGün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre, sendika kısa sürede Çalışma Bakanlığı’nda yetki aldı ancak işverenin çoğunluk belgesine itiraz etmesi üzerine hukuk mücadelesi başladı.

6 yılın ardından Yargıtay nihai kararı işçi lehine verdi. Böylece sendika geçen aralık ayında toplu sözleşme yapma yetkisi kazandı.

PATRON KABULLENEMEDİ..

Ancak işveren toplu sözleşmeye yanaşmadığı gibi işyeri temsilcisi işçilerden birini Kod-29’la işten attı. 12 işçi ise ücretsiz izne gönderildi. İşçilerin eylemleri sonrası ücretsiz izne çıkarılan işçiler tekrar işbaşı yaptı.

Buna rağmen işveren toplu sözleşme masasına oturmamakta ısrarcı olduğu gibi arabuluculuğa da yanaşmadı. İşçiler ise geçen pazartesi günü greve çıktı.

”GREVLERİNE DEVAM EDECEKLER”

Konuya ilişkin açıklama yapan Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, “6 yıl sendika için hukuk mücadelesi verdik. Şimdi de toplu sözleşme için mücadelemiz devam ediyor” dedi.

İşverenin toplu sözleşme masasına oturmamasını eleştiren Durdu, “Yasal olarak 4 Mayıs’ta grev hakkı elde ettik. Ancak tam kapanma nedeniyle Valilik bunu 17 Mayıs’a erteledi. Biz de kapanma pazartesi günü grevimize başladık. İşçi arkadaşlarımızın yüzde 75’i greve katıldı ve üretimi durdurdu.

Toplu iş sözleşmesi yapılana, arkadaşlarımız haklarını alana kadar arkadaşlarımız fabrikanın önünde bir bütün halinde grevlerine devam edecekler” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com