Ana sayfa » Siyaset » ARSLAN; “İKTİDAR 128 RAKAMINDAN HOŞLANMIYOR..”

ARSLAN; “İKTİDAR 128 RAKAMINDAN HOŞLANMIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye’de yaşayan, vicdanı olan, kul hakkı yemeyen herkesin samimiyetle, “128 milyar dolar nerede?” diye sorması gerektiğini söyledi.

“İKTİDAR 128 RAKAMINDAN HOŞLANMIYOR..”

128 Milyar doların bir kişinin, siyasetçinin, holdingin değil milletin parası olduğunun altını çizen Arslan, “Merkez Bankası kasasında olması gereken bu ülkenin parası. Biz parti olarak bu soruyu yüksek sesle sormaya başladık ve sormaya devam edeceğiz. Sadece biz değil bütün muhalefet bunu yüksek sesle soruyor.

Sağ olsun iktidar bu 128 rakamından hoşlanmaz hale geldi ve bu soruyu duymak istemiyor. Bizim il ilçe binalarımızdan bununla ilgili pankartlarımız toplatıldı. Genel başkanımız bunu gurup toplantısında sorduğunda partili Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruyu yanıtlayamayacağı için o haftaki gurup toplantısını iptal etti. Hemen arkasında il ilçe başkanlıklarımıza kabahatler kanununa göre cezalar yazdılar. Bunların tamamı hukuksuzdur” dedi.

“BİR DAHA SORAYIM O PARA NEREDE?..”

Bu ülkede vergisini ödeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bireyi ve siyasetçisi olarak bunu sorma hakkı olduğunu vurgulayan CHP’li Arslan, iktidarların kendilerine emanet edilen bütçeyi kullanabileceklerini ve sonunda da hesabını vermek zorunda olduklarını anımsattı.

Bu konuda iktidarların yaptıkları harcamalar konusunda hesap verebilirlik ilkesi gereğince şeffaf davranmaları gerektiğini, muhalefetin görevinin ise bütçe hakkı nedeniyle sorgulamak olduğunu belirten Arslan, “Bu 128 milyar dolar ne yapıldı? Sorusuna sayın cumhurbaşkanı önce orada duruyor dedi.

Sonra bir başka şekilde “pandemide harcadık” dedi. Yine AKP parti sözcülerinden kimin ne dediği belli olmayan bir açıklama orta yerde duruyor ve bugün de gündemimizi meşgul ediyor. Bir daha sorayım 128 milyar dolar nerede? Bu 128 milyar dolar ne zaman hangi kurdan satıldı? ve kimler tarafından satın alındı? Bu soruların cevabının verilmesi lazım. Ama öyle bir hal aldı ki bu soru iktidarı rahatsız etmeye başladı” eleştirisinde bulundu.

“KİMSE ÜSTÜNE SORUMLULUK ALMIYOR..”

Cumhurbaşkanının bu soruya yanıt veremediğini, yeni gelen merkez bankası başkanının bu soruya Hazine ve Maliye Bakanı’nın cevap vermesi gerektiğini sözlerini anımsatan Arslan, iktidarın topu atacak bir yer bulamadığını ifade ederek, “Merkez Bankası başkanı tarafından dövizin satılma işinin bir protokolle yapıldığını…yine hazine tarafından arka kapı yöntemiyle yapıldığı söylendi. Hazine ve Maliye Bakanı bu konuda, “Ya Merkez Bankası bağımsızdır.

Bu sorunun cevabını onlar vermesi gerekir” diyerek Merkez bankasına yuvarladı topu. Kimse üstüne sorumluluk almıyor. Bir önceki Merkez Bankası başkanı da bu soruya yanıt aramaya başlayınca bir gece yarısı tek adam yönetimi Merkez Bankası başkanını değiştirdi” sözleriyle yaşananları anımsattı.

“MERKEZ BANKASINI İTİBARSIZ HALE GETİRDİLER..”

Merkez Bankası’nın döviz satabileceğini ancak bunu tablolar halinde bankanın web sitesinde yayınlaması gerektiğini, vatandaşların da bunu oradan takip edebileceğini söyleyen Arslan, tek adam yönetiminin Merkez Bankasını itibarsız hale getirdiği eleştirisinde bulundu. 128 milyar dolar paranın halkın parası olduğunu ve görmek zorunda olduklarını ifade eden Arslan, “Bu para kimsenin babasının parası değil ve kafasına göre satamaz.

Kimse bütçeyi kullanırken kendi babasının parasını kullanmıyor, bu milletin parasını kullanıyor. O yüzden bu 128 milyar dolar nerede sorusunu vicdanı olan herkesin önce kendine, sonra da ilgililere soruyor olması gerekir. Biz bu soruya yanıt alana kadar halkımız adına sormaya devam edeceğiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com