Ana sayfa » Güncel » İYTE Yerleşkesinde Bulunan Atatürk Heykeli Yenilendi..

İYTE Yerleşkesinde Bulunan Atatürk Heykeli Yenilendi..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ün İYTE kampüsündeki heykeli yenilendi.

İYTE Rektörlüğünün girişimleri ve çalışmaları ile yenilenen Atatürk heykeli, kendisinin manevi mirasına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek, “19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama etkinliği kapsamında açıldı.

İYTE Üst Yönetimi, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “Anıtlar, toplumlar için iz bırakan, ilham veren, topluma rol model olan önemli kişileri veya olayları simgelemek ve sonraki kuşaklarda anılmasını sağlamak amacıyla inşa edilen eserlerdir.

Bu kapsamda Atatürk, hem Kurtuluş Savaşını ve devrimleri simgelemek, hem de kentlerimize çağdaş bir görünüm kazandırmak üzere anıt heykellerin yapılmasını istemiştir. Böylelikle uygarlığın bir göstergesi olarak kabul ettiği heykel sanatını da toplumla kaynaştırmayı hedeflemiştir.

Ömrü boyunca ileriye doğru hamle yapan ve geri dönmeyi bir kez dahi aklına getirmemiş hissini veren şaha kalkmış at üstündeki heykelin seçiminde karar kıldık. Bu anıtın tam manasıyla Atatürk’ü ve yaşam şeklini ve algısını yansıttığını ve aslında ülkemizin en genç, dinamik, atik ve girişimci üniversitelerinden biri olan İYTE’nin de ruhu ile örtüştüğünü düşünüyorum.” dedi.

Kaidesinde, Atatürk’ün “Millete Efendilik Yoktur Hizmet Etmek Vardır, Bu Millete Hizmet Eden Bu Milletin Efendisi Olur” sözü yer alan heykelin açılışı Rektör Baran ve İYTE öğrencileri tarafından yapıldı..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com