Ana sayfa » Güncel » BAKANLIK’TAN KADEMELİ NORMALLEŞME GENELGESİ, İŞTE YENİ TEDBİRLER…

BAKANLIK’TAN KADEMELİ NORMALLEŞME GENELGESİ, İŞTE YENİ TEDBİRLER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-30 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanan tam kapanma tedbirleri yarın sabah 05.00 itibariyle sona eriyor.

Türkiye’de tam kapanma tedbirlerini geride kalacak ve Kademeli Normalleşme olarak anılan yeni bir dönem başlayacak.

İçişleri Bakanlığı yarın sabah 05.00’ten geçerli olacak itibaren Kademeli Normalleşme Tedbirlerine ilişkin genelgeyi yayımladı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI..

Ramazan öncesinde olduğu gibi akşamları 21.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması başlıyor. Genelgeye göre haftasonları sokağa çıkma yasakları ise devam edecek. Cuma akşam 21.00’den Pazartesi sabah 5.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Çalışma hayatının aksamaması için uygulanan muafiyetler devam edecek. Kötüye kullanımda adli ve idari yaptırım uygulanacak.

Ayrıca 18 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen yasaklarda da değişikliğe gidildi. 18 yaş altına yasak tamamen kalkarken, iki doz aşı olmuş 65 yaş üstü kişilere de gün içerisinde yasak uygulanmayacak. Akşam 21.00’de başlayacak olan yasak ise herkes için geçerli olacak.

Aşı olmayan 65 yaş üstü kişiler ise sadece 10.00 – 14.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Bakanlık ayrıca, “Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır” kuralını getirdi.

Turistlere sağlanan izin devam edecek.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com