Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ŞIRINGA İLE VÜCUDA ENJEKTE EDİLEBİLEN ÇİP GELİŞTİRİLDİ!..

ŞIRINGA İLE VÜCUDA ENJEKTE EDİLEBİLEN ÇİP GELİŞTİRİLDİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aşı ile vücudumuza çip enjekte edildiği yönündeki komplo teorileri uzun zamandır konuşuluyor.

Bilimi bir kenara bırakacak olursak, böyle bir şey çip boyutları sebebiyle fiziksel açıdan mümkün değil. Ancak Columbia Üniversitesi, vücuda enjekte edilebilen yeni bir çip geliştirdi. Bu çip hem çok küçük hem de oldukça gelecek vaat ediyor.

Çipin kullanım alanı şimdilik kısıtlı ancak gelecekte kullanım alanlarının yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Şırıngayla vücuda enjekte edilebilen çip 0.1 milimetreküp hacminde..

Columbia Üniversitesi‘ndeki bilim insanları, yeni geliştirdikleri çipi insan vücuduna enjekte edebiliyor. 0.1 milimetreküp hacmindeki prototip çip şimdilik vücut sıcaklığını ölçebiliyor. Ancak, gelecekte yapılması beklenen geliştirmeler ile kan basıncı, solunum ve glikoz miktarı gibi değerlerin de ölçüleceği tahmin ediliyor.

TSMC‘nin geliştirdiği ve dünyanın en küçük çipi olma unvanını taşıyan çip, sadece mikroskop altında belli oluyor. Vücuda enjekte edilebilen çip, geleneksel yöntem olan radyo frekansı yerine ultrason teknolojisi ile çalışıyor. Kablosuz iletişimin sağlandığı çip, vücuttaki sıcaklık bilgilerini araştırmacılara iletiyor.

Bilim adamlarının belirttiklerine göre, geleneksel elektronik çipler hacim açısından oldukça verimsiz. Üstelik bu çipler genellikle birden fazla parçaya ihtiyaç duyuyor ve çipe enerji sağlamak için pil gerekiyor. Ancak ultrason yöntemi ile çipe kablosuz yolla enerji veriliyor. Bu sayede boyuttan tasarruf ediliyor.

Çalışmanın lideri Ken Shepard, ne kadar küçük bir çip yapabileceklerine dair sınırları zorlamak istediklerini belirtti. Shepard’ın belirttiğine göre, geliştirilen ürün başka hiçbir parça içermeyen ve tamamen tek başına çalışan bir çip.

Çipin özellikle şeker hastalarını önemli ölçüde rahatlatacağı belirtildi. Pek çok şeker hastası, kanlarındaki glikoz miktarını ölçmek için parmaklarına iğne yardımıyla küçük bir delik açıyor. Bu da uzun süreçte hastaların canını oldukça sıkıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com