Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA KARLI ALIŞ VERİŞİN TARİFİ YENİDEN YAPILIYOR, “SOFRA KESESİ” YAKINDA YOLA ÇIKIYOR…

ALİAĞA’DA KARLI ALIŞ VERİŞİN TARİFİ YENİDEN YAPILIYOR, “SOFRA KESESİ” YAKINDA YOLA ÇIKIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı iki girişimci tarafından üstünde yapılan yoğun çalışmalar sonucu başarı ile oluşturulan Aliağa’nın esnaf ve ticaret erbabını dijital platformda tüketici ile buluşturacak olan satıcı ve alıcı dostu  online alışveriş portalı “Sofra Kesesi” faaliyete geçmek için gün sayıyor .

Sofra Kesesi kurucuları İrfan Medet Akpınar ve Koray Şahin geliştirdikleri platformun tanıtımını Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk’e sundular.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa adına ve kamu yararına büyük fayda getirecek bu güzel girişimin destekleyicisi olacaklarını belirtirken, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ise esnafın dijitalleşmesi, tüm Aliağa’ya açılması ve kazanç sağlaması dileğiyle  bu faydalı projenin gönülden destekleyicisi olacakları ifadesinde bulundu.

Görüşmelerde; günümüzde yaşanan  pandemi süreci ve ekonomik durgunluk nedeniyle sıkıntı yaşayan ticaret erbabı ve esnafın artık yalnız olmadığını, Sofra Kesesi ile birlikte tüm ticaret erbabı ve ve esnafın bir dijital platformda doğrudan tüketici ile buluşmasının sağlanacağını bu yolla en ekonomik ürüne tüketicinin erişim sağlayarak tüketimin ve satıcı gelirlerinin artmasının sağlanacağını ifade eden Sofra Kesesi kurucuları aynı zamanda kamu yararına olarak başta gıda ürünleri olmak üzere sıfır atık hedeflerinin olduğunu da belirttiler.

Platform kurucuları, satıcı olan tacir ve esnafın ürün ve hizmetlerini doğrudan dijital platforma taşıyarak bu yolla reklam ve tanıtım maliyetlerinden kurtulmasının mümkün olacağını vurgulayıp, mevcut pandemi koşullarında zorluk içerisinde bulunan tacir ve esnafın  pos cihazı, banka komisyonları veya benzeri yüksek tutarlı komisyonları ödemek zorunda kalmayacaklarını müjdelediler.  

Sofra Kesesi dijital platformunun  hem esnaf ve tacir hem de tüketici dostu olduğunu belirten Akpınar ve Şahin bu platform ile satıcı taraf olan tüm esnaf ve tacirin aynı platformda buluşması ile ürün ve hizmet rekabeti sonucu kalitenin sağlanacağını, bundan tüketicinin de faydalanacağını ve tüm işlemlerin bir cep  telefonu ile gerçekleştirilebileceğini  belirttiler.

Ülkemizde her yıl büyük emek ve maliyet ile üretilen 26 Milyon ton gıda ürünü maalesef tüketilemeden  çöpe atılmakta olduğunu, aynı zamanda sıfır atık hedefi ile ülkemizde yaşanan bu israfın engellenmesi, ekonomiye kazanımı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına gönüllü elçilik  yapmış olacakları ifadesinde bulundular.

Hedeflerinin istihdamda, Engelli veya şehit, gazi yakınlarına öncelik vermek olduğunu belirten Sofra Kesesi kurucuları bu yolla sosyal sorumluluk projesi de oluşturmaktan mutlu olduklarını, platformda çiftçi üreticilerin de doğrudan yer alabileceğini onlarında ürünlerini satabileceği bir imkan yaratıldığı müjdesini verdiler.

Platformda hayvan dostlarımızın da unutulmadığını pet shop işletmelerinin de bu platformda yer alacağını belirten kurucular esnaf, tacir ve tüketicinin her zaman kazan-kazan tarafında olacağını hatırlatıp platforma tüm Aliağa halkını davet ettiklerini söylediler..

Alışveriş platformu:

www.sofrakesesi.com

Uygulama linkleri:

Iphone’lar için buraya tıklayın.

Android telefonlar için buraya tıklayın.

Sosyal Medya Hesapları:

Facebook’da takip etmek için buraya tıklayın.

Instagram’da takip etmek için buraya tıklayın.

Youtube’da takip etmek için buraya tıklayın.

Twitter’da takip etmek için buraya tıklayın.

Linkedin’de takip etmek için buraya tıklayın.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com