Ana sayfa » Güncel » ÖLÜMLER, SON İKİ YILIN ORTALAMASINDAN 5 BİN FAZLA, ŞÜPHELER ARTIYOR!..

ÖLÜMLER, SON İKİ YILIN ORTALAMASINDAN 5 BİN FAZLA, ŞÜPHELER ARTIYOR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-6 ilde bu yılın mart ve nisan aylarında hayatını kaybedenlerin sayısı, son iki yılın ortalamasında 5 bin fazla olurken rakamlar açıklanan resmi koronavirüs ölüm sayılarına yönelik şüphelerin artmasına neden oldu.

Salgının başından bu yana bir gün içindeki en yüksek can kaybı, 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta kaydedildi.

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre; 30 Nisan’da 394 kişi hayatını kaybederken, 1 Mayıs’ta 373 kişi yaşamını yitirdi. Salgının başından bu yana yaşamını yitiren yurttaşların sayısı ise 40 bini geçti.

Türkiye’de ‘kademeli normalleşme’ kararının alındığı 1 Mart gününden 1 Mayıs’a kadar, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi verilere göre Covid-19 nedeniyle 11 bin 562 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan uzmanlar, gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. Aynı dönemde geçtiğimiz yıllara oranla toplam (tüm nedenlerden) ölüm sayılarında görülen artış da bu tespiti doğrular nitelikte.

Her il için belediyelerin sitelerinde ve e-Devlet’te yer alan toplam ölüm sayıları, bu yıl birçok kentte yaşanan ‘fazladan ölümlerin’ Covid istatistiklerine ne kadar yansıdığı sorusunu beraberinde getiriyor.

BİNLERCE ÖLÜM MEYDANA GELDİ..

Son üç yılın mart ve nisan aylarındaki toplam ölüm sayıları karşılaştırıldığında, yalnızca 6 ilde bu yıl meydana gelen ‘fazladan ölümler’in sayısı, durumun vahametini gözler önüne seriyor.

Bu iller İstanbul, Denizli, Trabzon, Antalya, Konya ve Uşak. E-devlet ve belediyelerin resmi internet sitelerinde yer alan veriler üzerinden yaptığımız araştırmaya göre, bu 6 ilde bu yılın nisan ayında, geçtiğimiz iki yılın (2019 ve 2020) ortalamasına göre ölüm sayısı toplamda 3 bin 540 artmış durumda. Mart ayında ise bu illerde toplam bin 453 ‘fazladan ölüm’ meydana geldiği görülüyor.

Buna göre, Sağlık Bakanlığı mart ve nisan aylarında tüm ülkede Covid-19 nedeniyle 11 bin 562 kişinin hayatını kaybettiği açıklasa da yalnızca 6 ilde bu dönemde meydana gelen ‘fazladan ölüm’ sayısı 4 bin 993’ü buluyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com