Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » “BİLİMİN IŞIĞINDA ADIM ADIM PROJESİ”-Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi..

“BİLİMİN IŞIĞINDA ADIM ADIM PROJESİ”-Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden  Kimya Öğretmeni Sinem Sezgin rehberliğinde  11 öğrenci Romanya , Hırvatistan  ve Türkiye’den  toplam 12 okul ile online proje ağı eTwinning platformunda   cevrimici iletişim araçları vasıtasıyla bir araya geliyor.

Projenin amacı  öğrencilerin geçmişten günümüze ülkemizdeki ve dünyadaki bilim insanlarının  çalışmalarını keşfetmeleri, bilim ve teknoloji olmadan insanlığın gelişmesinin mümkün olamayacağını kavratarak bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak.

Nobel ödülleri alan bilim insanları ve yaptıkları çalışmaları yakından incelemelerini sağlamak.  Öğrencierin 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmek. Bilimin ışığında yürüyen, bilime ilgi duyan gençler yetiştirmek.

Öğrenciler proje kapsamında  Web 2 araçlarını öğrenerek proje amaçlarına uygun posterler, afişler, logolar hazırlıyor , fizik, kimya, biyoloji alanlarında deneyler yapıyor. Öğrenciler  ayrıca  maske ve dezenfektan da üretiyor.

Dijital araçları kullanarak yarışmalar , çevrimiçi sergiler, webinarlar düzenlenerek öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde aktif olmaları sağlanıyor. Bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası iş birliği ve paylaşım yapılıyor..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com