Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN SOYER; “BİDEN’IN AÇIKLAMASINI ESEFLE KINIYORUM!..”

BAŞKAN SOYER; “BİDEN’IN AÇIKLAMASINI ESEFLE KINIYORUM!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Joe Biden 1915 olaylarını soykırım olarak tanımladı. Hükümetin sert tepki gösterdiği açıklama Türkiye ve dünya gündeminde geniş yer alırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuya sessiz kalmadı.

Soyer, ‘’ ABD Başkanı Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesi büyük bir yanlıştır. Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında da onarılması güç yaralar açacak bu açıklamayı esefle kınıyorum.’’ sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlaması Ermenistan’da sevinçle karşılanırken hükümet kaynakları açıklamaya tepki gösterdi. ABD Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer; ABD Başkanı Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesi büyük bir yanlıştır. Türkiye – ABD ilişkilerinde olduğu kadar, Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında da onarılması güç yaralar açacak bu açıklamayı esefle kınıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış” ilkesini sonsuza kadar yaşatmaya devam edecektir. Tarihçilerin konuşacağı bir alanda ABD Başkanı Biden’in siyasi açıklamaları hiçbir şekilde kabul edilemez.’’ sözlerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com