Ana sayfa » Siyaset » CHP’NİN, EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 1.500 LİRA OLSUN TEKLİFİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ..

CHP’NİN, EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 1.500 LİRA OLSUN TEKLİFİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi vekiller, dün “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un görüşmeleri esnasında emeklilere yapılan bayram ödemesi tutarının bin liradan, bin 500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesi miktarının her yıl gerçekleşen enflasyon oranında artırılması için önerge verdi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, verilen önerge, AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

“SIRA EMEKLİYE GELİNCE İKTİDARIN ELİ TİTRİYOR..”

Plan Bütçe Komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Ekonomik kriz ve pandemi halkımızın ocağına incir ağacı dikti. Türkiye’de 13 milyondan fazla emekli var. Emeklilerin büyük bölümü yoksulluk kıskacında. Emeklilerin 4.5 milyonu, geçinemediği için çalışmaya devam ediyor.

CHP’nin Plan Bütçe Komisyonu üyeleri olarak, hiç olmazsa bu bayramda yılların çalışma yükünü sırtında taşıyan emeklilerimiz torunlarına bir harçlık verebilsin diye bayram ikramiyesinin 1.000 liradan, 1.500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesi miktarının her yıl enflasyon oranında artırılması için önerge verdik.

Maalesef önergemiz AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Beşli çetenin borçlarını silerken elleri titremeyenler, konu emeklilerimiz olunca en iyi bildikleri şeyi yaparak, halkın ihtiyaçlarına ne kadar uzak olduklarını gösterdiler..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com