Ana sayfa » Güncel » İZBAN’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI, EMEKÇİLER HANGİ HAKLARI KAZANDI?..

İZBAN’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI, EMEKÇİLER HANGİ HAKLARI KAZANDI?..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak şirketi ve kent içi ulaşımın can damarı olan İZBAN’da Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci uzlaşıyla sona erdi.

Geçmiş 4 dönemin son 2 TİS sürecinde greve giden İZBAN’da bu kez süreç masada bitirildi. TİS’in geçerlilik süresinin 3 yıl olduğu belirtildi. Sürece ilişkin konuşan Demiryolu-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, emekçilerin sözleşme kapsamındaki kazanımlarını da anlattı.

‘İŞÇİ SINIFINA ÖRNEK OLMUŞTUR’

TİS sürecinin uzlaşıyla sonlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demiryolu-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “Bu süreçte örgüt disiplini içerisinde sabırlı bir şekilde bekleyen, bize olan güvenlerinden ve desteklerinden dolayı İZBAN emekçilerine teşekkür ederim.

Son yıllarda emek mücadelesi adına her türlü bedel ödeyen değerli İZBAN çalışanı arkadaşlarımın yapmış olduğu mücadelelerdeki kararlı ve dik duruşları işçi sınıfına örnek olmuştur. Bu sebeple onların temsilcisi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Sözleşme sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Türk İş ve sendikamızın değerli Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e, TCDD Genel Müdürü Sayın Ali İhsan Uygun’a teşekkür ederim” diye konuştu.

EMEKÇİLERİN KAZANDIĞI HAKLAR..

İZBAN emekçileri TİS kapsamında şu hakları kazandı: Emekçiler, sözleşmenin birinci yılının ilk 6 ayında 600 lira seyyanen zam, ikinci 6 ayında 150 lira seyyanen zam ve geriye dönük yüzde 8.37 enflasyon farkı alacak. İlk yılda ikramiyeler 106 gün olurken, emekçiler sosyal paketlerde de yüzde 30.37’lik geriye dönük enflasyon farkı da alacak.

Sözleşmenin ikinci yılının ilk 6 ayında emekçiler 50 lira ve enflasyon zammı, ikinci 6 ayda da 50 lira artı enflasyon zammı alacak. Sosyal paketlerde ise 350 lira seyyanen zam alacak. İkramiyeler 106 gün olacak.

Emekçiler, sözleşmenin üçüncü yılının ilk 6 ayında 50 lira ve enflasyon zammı, ikinci 6 ayında 50 lira ve enflasyon zammı alacak. Sosyal paketlerde 450 lira seyyanen zam alacak. İkramiyeler 112 gün olacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com