Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “YENİ ÇALIŞMA BAKANIMIZ ÇALIŞANLARIN YANINDA OLSUN..”

ÖZÜPAK; “YENİ ÇALIŞMA BAKANIMIZ ÇALIŞANLARIN YANINDA OLSUN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarıyla ilgilendiği bilinen Vedat Bilgin’in getirilmesi EYT kitlesi içinde bir umut kıvılcımı yanmasına neden oldu

. Marmara Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran, Bilgin’den randevu isteyeceklerini aktararak, “Çalışma Bakanlığımız çalışanların yanında olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ikiye ayrılmasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Bakanlığa ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevinde bulunan Vedat Bilgin getirildi.

“1,5 SAAT GÖRÜŞMÜŞTÜK”

Boran, Çalışma Bakanlığı’na Bilgin’in getirilmesinin kendileri açısından önemini şöyle açıkladı:

“Vedat Bey ile 5 Eylül 2019 tarihinde, davetleri üzerine Çankaya Köşkü’nde yaklaşık 1,5 saatlik görüşme esnasında, EYT’lilere yapılan haksızlık, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırılık, 4447 sayılı yasanın bizlere yaşatmış olduğu mağduriyetleri tek tek örnekleriyle kendilerine bildirdik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kendilerinden dosya talep edildiğini ve Bilgin’e bu dosyayı verdiklerini aktaran Boran, kendilerinin mağduriyetini en iyi Bilgin’in bildiğini belirterek, “Çalışma hayatında bulunan kişilerin önemini, güvence altına alınmasını görmek istiyoruz” dedi.

Boran, Bilgin’den EYT’lilerin sorunun çözüm için taleplerini yineleyerek, “Alacağımız emekli maaşıyla biz yine ekonomiye katkı sunacağız. Kaçak çalışmayı engellemiş olacak” diye vurguladı.

“ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÇALIŞANLARIN YANINDA OLSUN”

Bilgin’in sorunlarını çözeceklerini umduklarını belirten Boran, muhalefet partilerinin kendilerine hak verdiğini ancak hükümetin kendilerine faklı algılarla açıklama yaptığını aktararak, “En kısa sürede Vedat Bey ile tekrar görüşme çabasıyla randevumuz da kabul görür. Görevinde başarılar diliyoruz, kazanan işçi, emekçi, alın teri olsun, Çalışma Bakanlığımız çalışanların yanında olsun” ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com