Ana sayfa » Güncel » GRİ PASAPORTLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI ALMAN BASININDA..

GRİ PASAPORTLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI ALMAN BASININDA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İlk olarak AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan gri pasaportlu insan kaçakçılığı Alman basınında geniş yer buldu.

ERSİN K. MAHKEMEYE ÇIKACAK..

Hannover Başsavcısı Thomas Klinge, Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Hannover kentinde bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu onayladı.

Bahsi geçen sanık Ersin K.’nın, bir işletmesi olduğu ve bu işletme aracılığıyla çok sayıda kişiye sahte davetler yollayarak Almanya’ya girişleri sağladığı gerekçesiyle mahkeme önüne çıkmasına karar verildi.

5 KİŞİ SIĞINMACI TALEBİNDE BULUNMUŞ..

Başsavcı Klinge yaptığı açıklamada, 53 davetliden 46’sının Almanya’ya geldiğini, ülkeye girdikten sonra da grubun Almanya içinde dağıldığını söylerken, tespit edilen 5 kişinin ise sığınmacı başvurusunda bulunduğu bilgisini aktardı.

Hannover Belediyesi sözde idari heyetin ziyaretinden haberdar olmadıklarını, Şubat 2020’de Malatya Belediye Başkanı’ndan böyle bir talep geldiğini ancak bir toplantı gerçekleşmediğini belirtti.

KENDİLERİNİ MUHALİF OLARAK TANITIYORLAR..

Diğer taraftan medyada, AKP hükümetinin insan kaçakçılığı yaptığını ve gri pasaportlardan kazanç elde ettiği ifadeleri yer alırken, yasa dışı Almanya’ya gelenlerin AKP’li oldukları ancak sığınmacı başvurusu yaparken kolaylık sağlaması açısından kendilerini muhalif tanımladıkları ve siyasi zulüm gördüklerini iddia ettikleri yazıldı.

”YAKLAŞIK BİN KİŞİ ALMANYA’YA GETİRİLDİ”

Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut Hannover Gazetesi’ne verdiği demeçte konuyu Federal Meclis’e taşıyacağını söylerken, yaklaşık bin kişinin, dört haneli ödemeler karşılığında Almanya´ya getirildiğini söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com