Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; SİYASİLERİN ÇOĞUNUN TUZU KURU, 1.600 LİRA EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNSİNLER DE GÖRELİM..”

ÖZÜPAK; SİYASİLERİN ÇOĞUNUN TUZU KURU, 1.600 LİRA EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNSİNLER DE GÖRELİM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT Marmara Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EYT Derneği İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak emekli olmasına ilişkin Kuzey Ege Haber’e açıklama da bulundu. 1.600 lira maaş bağlandığını ifade eden Özüpak, bu para ile nasıl geçinilir diye sordu. Özüpak şu ifadelerde bulundu;

“Yıllarca çalışıp emeklilik hayalleri kurardık. Küçük bir köye yerleşip bundan sonra kalan hayatımızı orda geçiririz, kendi kendimize yeter bir hayata devam ederiz düşüncesi hepimizde vardır.

Ama gelin görün ki bu hiç de öyle olmadı. Babamız emekli olduğunda bir ev alacak para ile emeklilik ikramiyesi alırdı. Bunu da bir yatırıma dönüştürür ve geleceği için bir hamle yaparlardı. Bugün emekli olan emekli maaşını bir krediye bağlanıp yeniden borçlanmayı hedeflerken aldığı parayı da maalesef okuyan çocuğun eğitim masraflarına yada evlenecek çocuğuna ayırarak kendisi için hiçbir şey yapamaz duruma düşmüştür.

Az ücret alan yüksek emeklilik maaşı almak zorundadır. Zaten çalışma hayatından zar zor geçinen bu kişiler ne yazık ki emekli olunca da düşük maaşla geçim de zorlanmaktadırlar. Örneğin ben 1600 TL ile emekli oldum. Bu para ile nasıl geçinilir?

Yetkililer aldığımız parayı eski dönemle karşılaştırıyorlar ama o dönemlerdeki kıymetli para ile bugünkü bu zamanda kıymeti kalmamış paranın bize hiçbir faydası yoktur.

Az maaş alan yüksek maaşla emekli olmalıdır. Ama bunu tam tersine hayatımıza sokan Ak Parti hükümeti ne yazık ki işçi emekçiye hiç bir zaman destek olmamış tam tersine 2008 yılında çıkardığı 5510 sayılı kanunla da ABO (Aylık bağlama oranlarını) da bizim sırtımıza yüklemiştir. İşte tamda bunun için İşçinin, emekçinin yararına kanunlar çıkaracak siyasetçilere ihtiyaç var.

Siyasilerin çoğunun tuzu kuru bu nedenle de işçi emekçi kendi vekillerini meclise gönderecek olursa bundan sonra ki süreçte işçi emekçi için daha yaşanır bir hayat ortaya çıkaran kanunlar çıkabilir.

EYT ortadan kalkmalı, ABO tamamen tersine dönmeli az maaş alan emeklilere intibak çıkarılarak hayatına devam edecek kimseye muhtaç kalmayacağı bir maaşla hayatına devam etmeli.

Çalışma hayatından çekilmemiz için emekli maaşlarında iyileştirme yapılmalıdır. Çift dikiş yapan bizler emekliliğe çekilmeli gençlere iş hayatında yer açmalı ve işsizliğin bitmesi için çaba harcanmalıdır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com