Ana sayfa » Güncel » “BU İLLET İZMİR’İN HER YANINA YAYILMIŞ DURUMDA..”

“BU İLLET İZMİR’İN HER YANINA YAYILMIŞ DURUMDA..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Roman vatandaşların yaşadığı Konak’a bağlı Yenişehir (Tenekeli) Mahallesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen bir genç, kendisine para vermediği gerekçesiyle annesini darp etti.

Şiddetin etkisiyle sinir krizi geçiren kadın, elindeki bıçakla oğlunu yaraladı. Bölgeye sağlık ekipleri ve emniyet birimleri yönlendirildi. Yaralı genç hastaneye kaldırılırken, anne gözaltına alındı.

Son zamanlarda böyle olayları sıkça yaşadıklarını aktaran mahalleli, özellikle gençlerin yüzde 90’ının uyuşturucu batağına düştüğünü, para bulabilmek için ailelerine eziyet ettiklerini ve evde bulunan eşyaları satmaya başladıklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve yetkililere seslenen mahalleli, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda yardım çağrısında bulundu.

Konak’ta Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Çocuklarımız hem yoksulluk hem yoksunlukla mücadele ediyor. İş yok güç yok… Tek kurtuluşları bu merkezin kurulması ve tedavi olmaları.Gözlerimizin önünde eriyip gidiyorlar. Sesimizi duyun artık, yeter!” diyerek isyan etti.

AİLELER KÖLE OLMUŞ DURUMDA..

Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş ise uyuşturucu bağımlılığının pandemi döneminde daha arttığını ifade etti. Çatalbaş, “Mahallenin gençlerinin yüzde 90’ı bu batağa düştü. Pandemi döneminde de bu sayı iyice arttı. Çocukların işi gücü yok, anne babaları onlara köle olmuş durumda. Ailelerine eziyet yapıyorlar.

Uyuşturucu alabilmek için evdeki televizyonu, buzdolabını, halıyı satıyor. Aileler de temizliğe gidiyor, hamallık yapıyor. Eve yemek yapmak için kazandığı parayı da bağımlı olan çocuklar zorla ellerinden alıyor. Emniyet birimlerimiz de çok iyi çalışıyor ama bu illet İzmir’in her yerine yayılmış durumda. Alsancak, Güzelyalı, Göztepe, Çeşme, Alaçatı… Her yerde var bu. Bu çocuklarımızın geleceğini kurtaralım. AMATEM’de tedavi olsunlar, sonrasında onlara iş imkânı sağlayalım” dedi.

Pandemi süreciyle beraber uyuşturucu bağımlığının özellikle Roman mahallelerinde arttığını ifade eden mahalleli CHP Meclis Üyesi Ali Yangır, Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) yapılmasını istedi. Yangır, “Yıllardır bu bölgenin çilesi bu. Yenişehir, Hilal, Güney, Emirsultan, Ballıkuyu ve Çimentepe mahallerimiz başta olmak yaşadığımız yerler uyuşturucu işgali altında. Bize yeterli ilgiyi göstermiyorlar. Ben CHP Roman meclis üyesiyim. Her seferinde bunu dile getiriyorum ama benim söylediklerimi takan yok.

İzmir’deki Romanlar için iki milletvekili yetmiyor. Seçilmiş milletvekilleri de buraya karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor maalesef. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum, durum çok vahim. İzmir Valisi mahallemize bir kere geldi, konuyla ilgili bilgilendirdik fakat ilgilenen olmadı. Emniyet birimlerimiz burada çalışıyorlar biz de onlarla iş birliği yapmaya açığız ancak yetmiyor, önüne geçemiyoruz.

Anneler, babalar artık çocuklarıyla çatışır hale geldi. Uyuşturucu parası bulabilmek için anne babasını darp edenler, evdeki eşyaları satanlar var. Televizyon, koltuk, halı.. Ne varsa uyuşturucu alabilmek için satıyorlar.

Konak’ta bir AMATEM kurulmasını istiyoruz. . Elektrik sorunu ayrı bir dert, işsizlik, yoksulluk ayrı bir dert… 30-40 tane çocuğumuz bu illetin içinde, çocuklarımız gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Sesimizi duyun artık!” diye konuştu..

Ege’ye Bakış

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com