Ana sayfa » Güncel » “AFİŞ GÖKYÜZÜNDE, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?…”

“AFİŞ GÖKYÜZÜNDE, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’daki 128 milyar dolar rezervin akıbeti hakkındaki tartışmalar sürerken Cumhuriyet Halk Partisi tarafından il ve ilçe binalarına asılan ‘128 milyar dolar nerede’ afişlerinin kolluk kuvvetlerince kaldırılması da büyük tepkilere yol açtı.

Kaldırılanlar afişlerden bir tanesi de CHP Karşıyaka ilçe binasında asılıydı. CHP Karşıyaka Gençlik Kolları gerçekleştirdikleri eylemle hem valilik kararına tepki gösterdi hem de 128 milyar doların nerede olduğunu bir kez daha sordu.

CHP’li gençler bu kez 128 milyar dolar nerede yazılı afişi içinde helyum gazı bulunan yeşil-kırmızı balonlarla süsledi. Süslenen afiş ilçe binası tabelasının üstüne yerleştirildi. Gençler, güvenlik güçlerinin afişi indirmek için gelmesinin üzere tutukları balonu serbest bıraktı. İçi helyum dolu balonların etkisiyle afiş gökyüzüne havalandı. O anlar CHP Karşıyaka Gençlik Kolları sosyal medya hesaplarından paylaşıldı, videoya kısa sürede beğeni yağdı.

UÇTU GİTTİ!..

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç şunları kaydetti:

“Gençlik kollarımız 128 milyar dolar nerede diye sorduklarında uçtu herhalde diye cevap vermiştim. Pankartı almaya gelen güvenlik güçlerimiz pankart nerede diye sorduğunda da yine aynı cevabı verdim; uçtu herhalde.”

AFİŞ GÖKYÜZÜNDE..

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır ise, “Bugün daha önce astığımız afişleri toplatan valiliğe tepkimizi göstermek istedik. Valilik bir karar aldı ve bu afişlerin asılmasını yasakladı. Ama afişlerin asılması yasaklandı, uçurulması değil. Şimdi de tutanak tutulup astığımız afişe el konulması gerekiyordu ama afiş de tıpkı 128 milyar dolar gibi uçup gitti” dedi.

“TEKRAR TEKRAR SORACAĞIZ..”

Soru sormaya devam edeceklerini belirten İnanır, “Afişlerin toplatılmasının sebebi olarak da halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek olarak gösterildi. Biz anayasanın siyasi partiler kanunlarına uygun olarak görevimizi yapıyoruz. Bu milletin bize verdiği hak doğrultusunda kanunlar çerçevesinde halkın parasının nereye gittiğini soruyoruz.

Buradan bir kez daha belirtmek isterim ki; sorumuzun cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede?” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com