Ana sayfa » Güncel » “KİM İKTİDAR DA OLURSA OLSUN, EĞİTİMİN MİLLİ OLMASI GEREKİYOR..”

“KİM İKTİDAR DA OLURSA OLSUN, EĞİTİMİN MİLLİ OLMASI GEREKİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle bir öğrencinin yurtta kalabilmesi için “Cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahkum olmamak” şartı aranacağı açıklanmıştı.

Bu konu ile ilgili Eğitim İş İzmir 2 No’lu Şube başkanı Ahmet Cangı, İzmir İl Gençlik Yönetim Görevlisi Emre Gökmen ve Ege Üniversitesi öğrencisi Burak Utkan Uyan İz Gazete’ye konuştu.

Eğitim ve siyasetin karıştırılmasını doğru bulmadığını söyleyen  Eğitim iş İzmir 2 nolu şube başkanı Ahmet Cangı, “Eğitimin milli olması gerekiyor. Kim iktidar da olursa olsun bu noktada kimsenin eğitim üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunmaması gerekiyor. Ama maalesef 20 yıllık AKP iktidarı ile birlikte hepimiz de biliyoruz ki sadece eğitim değil her yer siyasallaştırıldı.

Cumhurbaşkanı’na hakaretin kastının ne olduğunu anlamış değiliz. Bir öğrenci Twitter da ‘128 milyar dolar nerede?’ sözü ile yeni bir  gündem oluşuyor. Bunu Cumhurbaşkanı’na hakaret olarak kabul edip KYK yurtlarında kalacak binlerce öğrencinin kalma kriterlerine bunu da eklemeye kalkıyorlar. Aslında iktidar tamamen bunu diyor. AKP’li değilsen bu devletin hiçbir imkanından faydalanamazsın”dedi.  

Yeni nesil gençliğin susacağına inanmadığını ifade eden Cangı, sözlerine şöyle devam etti:

“Çok fazla siyasi kimliği olmayan ama özgürlüğüne oldukça düşkün olan bir kuşak var. Bu kuşak sadece diyor ki karşımdakinin dili, dini, ırkı beni çokta ilgilendirmez. Tek dileğimiz bu gençliğin bir an önce o sandığa giderek şuan ki siyasi iktidara gerekli dersi vereceğini ümit ettiğimiz bir gençlik aslında”diyerek sözlerine son verdi.

İzmir il Gençlik Yönetim görevlisi Emre Gökmen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eğitim ve siyasetin birbirine karıştırılması burada şöyle bir sorun yaratıyor var olan iktidarın söylemlerinden, politikalarından uzak olan veya buraya karşı olan öğrencilerin eğitim hayatında sıkıntı yaşamasına yol açıyor.

Erdoğan’ın bu kararı açık bir şekilde ‘Sen bana muhalifsen bende seni yurtlarımda barındırmam’ demek oluyor. Öğrencilerin bu iktidara ve Erdoğana karşı söylemleri baskı ve yasaklar ile kolay kolay bastırılacak ve söndürülebilecek şeyler değil” dedi.

Keyfi siyasi çıkarlar uğruna verilen kararların eğitime zarar vereceğini söyleyen Ege Üniversitesi öğrencisi Burak Utkan Uyan, “Birçok öğrencinin eğitim görebilmesi için KYK yurtları tek seçenekleri. Bu yurtların bu şekilde siyasete alet edilmesi, bu şekilde kirli düşünceler ile insanların yurtta barınma hakkının yani eğitim hakkının elinden alınması kesinlikle çok yanlış bir şey.

Bizler susmayacağız. Onlar bize baskı uyguladığı sürece biz daha da örgütlü daha da kalabalık bir şekilde özgürlüğümüzü savunmaya, eğitim hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Hepimizi tutuklayamazlar, hepimize dava açamazlar, hepimizi darp edemezler, bu ülkede milyonlarca genç var” diyerek sözlerine son verdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com