Ana sayfa » Siyaset » ÇOLAK’TAN TEPKİ: “İNTİHARLARIN TEK SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR..”

ÇOLAK’TAN TEPKİ: “İNTİHARLARIN TEK SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Dün İzmir’in Torbalı İlçesi’nde borçları nedeniyle intihar eden çiftçi Basri Yıldırım’ın ardından açıklama yaptı. Çolak,  AKP İktidarını gerekli önlemler almaya davet etti.

HKP İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, son zamanlarda intiharlarda yaşanan artışa dikkat çekerken, “AKP restoranları, lokantaları, eğlence yerlerini kapalı tutarken kendisi Lebaleb denerek ağzına kadar doldurdukları kongre salonlarında kongre yapmıştır. Ve bu virüsün toplum ölçeğinde yaygınlaşmasının baş müsebbibidir” dedi.

Çolak’ın açıklamasının satır başları şöyle:

PARABABALARI KARLARINA KAR KATARKEN:

 “Başta İşçi Sınıfımız ve tüm Emekçi Halkımız zaten on yıllardır, yüz yıllardır işsizlik ve pahalılık cehenneminde inim inim inlemektedir. Son bir yıldır buna dünya ölçeğinde Koronavirüs Pandemisi eklendi. Dünya’da ezilen halklar bu pandemideki sıkıntıları yaşamıyla ödemek durumunda ve zenginler (Parababaları) yine pandemi koşullarında karlarına kar katarken İşçi Sınıfımız, emekçi insanlarımızda canlarından olmaktadır.”

BU VİRÜSÜN YAYGINLAMASININ BAŞ MÜSEBBİBİDİR:

 “Türkiye’de AKP İktidarı’nın salgın sürecini yönetememesi, yönetmemesi ve halk düşmanı politikaları nedeniyle onlarca insanımızda intihar etmek durumunda kalmıştır. Geçtiğimiz gün İzmir Torbalı’da Basri isimli bir köylü kardeşimiz, İzmir Merkez’de de Mert isimli bir müzisyen kardeşimiz maalesef geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etmiştir. AKP, restoranları, lokantaları, eğlence yerlerini kapalı tutarken kendisi Lebaleb denerek ağzına kadar doldurdukları kongre salonlarında kongre yapmıştır. Ve bu virüsün toplum ölçeğinde yaygınlaşmasının baş müsebbibidir.”

ÖLÜMLERİN TEK SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR:

“Onun dışında insanlarımıza devlet olmanın sorumluluğu ile hareket edip gerekli desteği, katkıyı sağlamadan sadece maske-mesafe kuralı birde kapalı ortamlarda virüsle mücadele ettiğini ortaya koyarak insanlarımızı geçim sıkıntısı altında ezilmesine neden olmuştur. Bu ölümlerin tek sorumlusu AKP iktidarıdır.”

VİRÜSÜ YÖNETEMEMEKTEDİR:

 “Bundan sonrada benzer uygulamalar devam ettiği sürece, Koronavirüs salgınına karşı, gelişen bu salgının yoğunlaşması karşısında bilimsel anlamda önlemler almadıkları sürece burada yine yeni intiharların yaşanması, yeni geçim sıkıntıları nedeniyle sıkıntılara düşecek insanlarımızın, maalesef canıyla öder duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu AKP iktidarı aynı zamanda halkımızın canıyla oynamaktadır, virüsü yönetememektedir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com