Ana sayfa » Güncel » CHP’Lİ POLAT; “TÜRKİYE KARAVAN ÜRETİM VE SATIŞINDA ÖNCÜ OLABİLİR..”

CHP’Lİ POLAT; “TÜRKİYE KARAVAN ÜRETİM VE SATIŞINDA ÖNCÜ OLABİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

 KUZEYEGEHABER-Karavan kültürünün geliştirilmesi ve turizme kazandırılması için konunun araştırılmasını isteyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, karavan ve kullanıcıları tarafından tutku ve özgürlük kavramları ile açıklanan bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

Polat, karavan sektörünün dünyada ve özellikle Avrupa’da ciddi gelir getiren bir sektör ve turizmin önemli alanlarından biri olduğunu vurguladı.

YENİ TURİZM ANLAYIŞI

Karavan yaşamının pandemi sürecindeki önemine de değinen Polat, “Dünyayı etkisi altına alan Kovit-19 pandemisi sonrası ortaya çıkan yeni normaller mesafeyi ve temizliği öngördüğünden, karavan ve karavancılık ‘yeni turizm’ anlayışının merkezinde olacaktır” dedi.

KARAVAN TURİZMİNİN EKONOMİK ÖNEMİ..

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı tarihi güzelliklerin yanı sıra farklı iklimleri yaşama imkanı sunan eşsiz doğası ile karavan turizmi için önemli bir merkez olma potansiyeline sahip bir ülke olduğunun altını çizen CHP’li Polat, karavan kültürünün ve kullanımının teşvik edilmesinin, turizmin geliştirilmesi ve ekonomiye katkı sağlamak anlamına geleceğini vurgulayarak, “ 2020 yılında Türkiye’de sadece 5 (beş) yeni karavanın trafiğe kaydı yapılmıştır. 2019 rakamlarına göre Avrupa’da 2 milyon 140 bin 457 adetlik motorlu karavan parkı bulunurken, Türkiye’de bu sayı sadece 8 bin’dir. 2019 yılında Avrupa’da 132 bin karavan tescili yapılırken Türkiye’de ise bu sayı sadece 800’dür. Avrupa’da karavan endüstrisinin geliri 29.2 milyar Euro, karavan turizm geliri ise 100 milyar Euro’yu aşmış durumdadır. Türkiye’de ise endüstrinin geliri sadece 26 milyon Euro’dur. Karavan turizm geliri ise 300 milyon Euro civarındadır” bilgisini paylaştı.

TÜRKİYE KARAVAN ÜRETİM VE SATIŞINDA ÖNCÜ OLABİLİR..

Polat, dünyada karavan satışından üretimine öncü olma potansiyeline sahip olan Türkiye’nin karavan satışından sanayisine, endüstrisinden turizmine kadar geniş bir yelpazede elde edilebileceği gelirden mahrum kaldığına dikkat çekti.

Türkiye’nin otomotiv sektörünün, üretim içindeki payı ve ekonomik katkı oranı değerlendirildiğinde, imalat sanayi içinde önde gelen sektörler arasında yer aldığını anımsatan CHP’li Polat, önergesinde şu bilgilere yer verdi: “Sektörün yurtiçi girdi kullanımı ve katma değer toplamı ekonomide çok önemli bir yere sahiptir.

Sektörün imalat sanayi toplam üretimi içindeki payı imalat sanayi sektörler ortalamasının üstündedir. Araştırma-Geliştirme ’ye yatırım, kalite yönetimi, ana ve yan sanayi gelişmişliği, nitelikli iş gücü istihdamı, esnek üretim yöntemlerinin uygulanması ve etkin pazarlama bakımından Türkiye karavan imalatı, üretimi ve ihracı konusunda dünya lideri olma potansiyeline sahiptir.

Karavan kültürünün ve kullanımının yaygınlaştırılması, turizmin geliştirilmesi, endüstri ve sanayisinin teşvik edilmesi ve Türkiye’yi karavan ve karavancılık konusunda dünyada öncü ülke haline getirerek ekonomiye katkı sağlamak adına tüm yönleriyle atılması gereken adımların belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com