Ana sayfa » Güncel » “SAHTE GÜNDEMLER TUTMAZ, KİMSE MAĞDURA YATMASIN..”

“SAHTE GÜNDEMLER TUTMAZ, KİMSE MAĞDURA YATMASIN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Cumhurbaşkanı Erdağan’ın Montrö Anlaşmasının feshedebileceği yönündeki sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın sarık ve cüppeli halde bir tarikat evine gitmesi üzerine bir bildiri yayımladı.

Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “Türk Milleti’nin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir” vurgusu yapıldı.

AKP iktidarından ve küçük ortağı MHP’den bildiriye gelen “darbe” tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında resen soruşturma başlattı.

CHP, bildiriye, Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirilere ve soruşturmaya dair açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sahte gündemler tutmaz” paylaşımını yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Bu açıklamadan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus özellik” dedi. Öztrak, “Kimse mağdura yatmasın” vurgusu yaptı.

KILIÇDAROĞLU: ‘HALKIMIZIN TEK GERÇEK GÜNDEMİ…’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Montrö bildirisine dair sosyal medya hesabı üstünde yaptığı açıklamada, “Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist Erdogan, yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikayelerini buradan paylaşacağım” dedi.

FAİK ÖZTRAK: SİVİL DARBECİLERE MAHSUS ÖZELLİK

Cumhuriyet’e konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “AKP mağdura yatmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. 103 tane amiralin açıklamasından darbe çıkartmak olsa olsa sivil darbecilere mahsus bir özelliktir” dedi.

‘KİMSE MAĞDURA YATMASIN!’

Emekli amirallerin Montrö ile ilgili fikirlerini beyan ettiklerini belirten Öztrak, “Türkiye’nin gündeminin bu olmaması lazım. Hem ekonomik olarak hem de pandemi açısından çok kötü günlerden geçiyoruz. AKP’nin bunun üstünü örtmek için buradan darbe çıkartmasını anlayamıyorum. İnsanlar montröyle ilgili fikirlerini açıklamışlar.

Baktığınız zaman o metnin içinde ben bir darbe tetikçiliği görmedim. Kim nerede darbe tetikçiliği yapıyormuş? Her yerden bir şey çıkartıyorlar. Türkiye’de kimsenin söz söyleme özgürlüğü, fikrini açıklama özgürlüğü yok herhalde.

Buradan kimse mağdura yatmasın, millet mağdur. O yüzde 33 huzur haklarına zam alıp kalkıp şimdi darbe mağduruymuş gibi kendilerini göstermesinler. Olmayan darbe söylemlerinin mağduruymuş gibi gösterdiklerinde kimse buna inanmaz” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com