Ana sayfa » Güncel » YARGITAY, HAKARET DAVASINDA ÇÖLAŞANA VERİLEN KARARI BOZDU..

YARGITAY, HAKARET DAVASINDA ÇÖLAŞANA VERİLEN KARARI BOZDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın, 18 Aralık 2014’te gazetet yayımlanan “İki taraf da özür dilesin” başlıklı köşe yazısı nedeniyle yargılandığı davada karar çıktı. Çölaşan hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine ‘hakaret’ davası açılmıştı.

YARGITAY KARARI BOZDU..

İstanbul Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda Çölaşan’a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Çölaşan’ın avukatı İsmail Yılmaz, yerel mahkemenin verdiği karara itiraz etti.

Temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay, itirazı haklı buldu ve beraat kararı verilmesi için yerel mahkemenin kararını bozdu.
Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre, Yargıtay’ın bozma ilamından sonra dava, Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün yeniden görüldü.

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada, ‘Köşe yazısının, bir bütün halinde değerlendirildiğinde bizzat Cumhurbaşkanının şahsına yönelik olmadığı, hükümet ve parti politikalarının eleştirilmesi amacıyla sarf edilen sert ve kaba ifadeler olduğu anlaşılmaktadır’ dedi ve beraat verilmesini talep etti. Mahkeme, Emin Çölaşan’ın beraatına karar verdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com