Ana sayfa » Siyaset » BAŞKAN BOZKURT’TAN, BAHÇELİNİN; “ANAYASA MAHKEMESİ KAPATILMALIDIR” SÖZLERİNE TEPKİ!..

BAŞKAN BOZKURT’TAN, BAHÇELİNİN; “ANAYASA MAHKEMESİ KAPATILMALIDIR” SÖZLERİNE TEPKİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin “Anayasa Mahkemesinin kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır.” açıklamasına tepki gösterdi.

Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada; Sayın Devlet Bahçeli’nin söylemi kabul edilemez ve bir güç gösterisinin zirvesidir. Hukukun üstünlüğüne inanan bizlerin bu durumu kabul etmesi mümkün değildir.

Sayın Devlet Bahçelinin kanun ve yasaları hiçe sayarak yaptığı açıklama hukuk devletimizde kaygılara sebep olmaktadır. Anayasa mahkemesi Başkanının ve diğer yargı kurumlarının yöneticilerinin bu hususa sessiz kalması hukuk devleti olmadığımızın da göstergesidir.

Bugün Anayasa mahkemesinin kapatılması söylemine sessiz kalan yöneticiler yarın temsil ettikleri kurumların kapatılmasının önüne geçemezler. Yüce Divan Anayasa Mahkemesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin teminatıdır.

Adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Şu bir gerçektir ki “Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar.” sözü hatırlardan çıkarılmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir hukuk devletinde hiç bir yönetici yasalara aykırı ve keyfî karar veremez. Bu husus asla unutulmamalıdır” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com