Ana sayfa » Güncel » İZMİR’E CUMARTESİ GÜNÜ YASAĞI GELDİ!..

İZMİR’E CUMARTESİ GÜNÜ YASAĞI GELDİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs pandemisi kapsamında alınan yeni tedbirleri ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının geri döndüğü illeri açıkladı.

KIRMIZI OLAN İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’DA HAFTA SONU YASAK..

Erdoğan’ın açıkladığı karara göre İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere kırmızı kategorideki 58 ilde cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı geldi.

Külliye’de yapılan toplantı saat 16:00’da başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili son verileri Erdoğan’a ve Bakanlar Kurulu’na aktardı.

Yeni haritaya göre Pazar günü sokağa çıkma yasağının geri döndüğü iller de belli oldu. Sokağa çıkma yasağının geri geldiği risk haritasına göre kırmızıya dönen iller şöyle:

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLERDE CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ..

Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız.

Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

MAVİ KATEGORİDEKİ İL (DÜŞÜK)

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

SARI KATEGORİDEKİ İLLER (ORTA)

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19’da orta riskli (sarı) iller oldu.

TURUNCU KATEGORİDEKİ İLLER (YÜKSEK)

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19’da yüksek riskli iller oldu.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER (ÇOK YÜKSEK)

Güncellenen risk haritasına göre; Ankara, İstanbul ve İzmir’in aralarında bulunduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com