Ana sayfa » Güncel » KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İMAR PLANLARI ONAYLANDI..

KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İMAR PLANLARI ONAYLANDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi’ne yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesinin imar planlarının onaylandığını açıklayan Kurum, 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarıldığını belirterek, “Vatandaşlarımızdan gelen talepleri, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarımızdan gelen talepler üzerine yapılan itirazları değerlendirdik ve 1/100.000’lik planımızı geçen hafta itibarıyla askıya çıkardık” ifadelerini kullandı.

”İSTANBUL’U KAR HIRSLARINA FEDA ETMEK İSTİYORLAR”

Kurum’un açıklamalarının ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, pandemi dönemi içerisinde üst üste ihale açıklamaları ve plan değişiklikleri ile ön plana çıkan Kanal İstanbul Projesi’ne karşı Kadıköy’de bir araya geldi.

Dün saat 15.00’de Bostancı Deniz Otobüsleri İskelesi önünde buluşan ve kanala karşı pedal çeviren yaşam savunucuları Kadıköy’de eylem yaptı.

Eylemde yapılan açıklamada, ”Kentimize, bir kanal ve bir avuç zengine “Yenişehir” yapmak istiyorlar. İstanbul’u “mega projeler” adı altında talan edenler, kalan ne varsa yok etmek, ranta, kar hırslarına feda etmek istiyorlar” ifadelerine yer verildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com