Ana sayfa » Güncel » BÜYÜKŞEHİR’DEN İZMİR TRAFİĞİNE ÜCRETSİZ, YOL YARDIM HİZMETİ..

BÜYÜKŞEHİR’DEN İZMİR TRAFİĞİNE ÜCRETSİZ, YOL YARDIM HİZMETİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla birlikte artan özel araç kullanımından kaynaklanan motorlu taşıt trafiğini, mümkün olduğunca akıcı hale getirme hedefiyle 9 Eylül 2020’de “ücretsiz yol yardım hizmeti” uygulamasını hayata geçirdi.

Motorlu taşıt trafiğinin en yoğun olduğu Altınyol, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Yeşildere Caddesi’nde, farklı noktalarda beş adet çekici konumlandırıldı.

İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) tarafından yönlendirilen araçlar, Konak Pier – İzmir Marina Kavşağı; Karşıyaka Naldöken Köprüsü – Meles ve Yeşildere Atatürk Maskı – Zafer Payzın Köprülü Kavşağı arasında ücretsiz hizmet veriyor.

Hafta içi 07.30-10.00 ve 16.30-20.00 saatleri arasında devam eden uygulama kapsamında, 9 Eylül-15 Mart döneminde, kaza ya da arıza nedeniyle trafiği tıkayan 662 araç, en kısa sürede çekilerek trafiğin hızla açılması sağlandı.

İstatistik veriler tutuldu..

Öte yandan, yeni yıldan itibaren, çekilen araçlara ilişkin istatistikler de tutulmaya başlandı. 15 Ocak-15 Mart tarihleri arasında çekilen 200 aracın yüzde 37’sinin (73 adet) 20 yaşından büyük olduğu belirlendi. 10-20 yaş arası araçların oranının ise yüzde 32 (63 adet) olduğu görüldü..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com