Ana sayfa » Siyaset » “AĞBAL’IN GÖREVDEN ALINACAĞINI BİLENLER DÖVİZ STOĞU YAPTI!..”

“AĞBAL’IN GÖREVDEN ALINACAĞINI BİLENLER DÖVİZ STOĞU YAPTI!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile gece yarısı görevden alınışı Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla haberdar oldu ama Döviz satışındaki hareketlenme, başka iddiaları da gündeme getirdi.

Ağbal’ın görevden alınmasının dövizde hareketlenmeye neden olacağı biliniyordu. İddiaya göre, Kararname Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce döviz hareketinden kar sağlamak isteyenler, milyonlarca dolar döviz satın aldı.

Ağbal’ın görevden alınmasından bir gün önce ortalama 150 milyon dolarlık döviz satışı, tam 450 milyon dolar oldu. Gözler Cumhurbaşkanının yakın çevresine çevrildi.

“VURGUNCULARA ZEMİN HAZIRLAMIŞLAR..”

İYİ Partili Çıray, Merkez Bankası Başkanı’nın aniden görevden alınmasıyla başlayan dövizdeki dalgalanmayı fırsata çevirenler olduğu iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Günde ortalama 150 milyon dolarlık döviz satın alınırken Cuma günü üç katı dövizin toplandığına dikkat çeken Çıray, “Bu rakam beklenenin çok üzerindedir. Atama kararını önceden bilenler vurgunculara zemin hazırlamışlar” diyen Çıray, “2001 krizinde dönemin Merkez Bankası Başkanı kriz patlamadan önce kendi parasını dövize çevirdiği ve bunun görevi kötüye kullanmak olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılmış ve bu davada ceza almıştı. Bugün tanık olduğumuz manzara bundan çok daha vahimdir. Dolayısıyla dövizdeki bu dalgalanmayı fırsata çevirip kimlerin, ne kadar vurgun yaptığının derhal açıklanması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Çıray, Fuat Oktay’a şu sorularına yanıt istedi:

1- Naci Ağbal’ın görevden alınacağı kararından önceden haberdar edilerek dövizdeki dalgalanmayı fırsata çevirenler olmuş mudur? Olduysa bu kişiler kimlerdir ve kimler tarafından haberdar edilmişlerdir?

2- Eğer spekülasyon iddialarının doğru olmadığı ileri sürülüyorsa 19 Mart Cuma öğlen saatlerinde günlük ortalama döviz satın alımının tam üç katına çıkmasını nasıl açıklıyorsunuz?

3- Merkez Bankası Başkanlığı’na yapılan atama sonrasında yaşanan döviz dalgalanmasında büyük miktarlardaki hesap dönüşleriyle krizi fırsata çevirenleri ve bu meblağları açıklamayı düşünüyor musunuz?

4- Merkez Bankası Başkanı Sayın Naci Ağbal’ın görevden alınmasının asıl sebebini kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz? Ağbal’ın görevden alınmasında Merkez Bankasının döviz rezervlerindeki 128 milyar dolarlık erimeyi ve sorumlularını araştırması olduğu yönündeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com