Ana sayfa » Yerel » “MİLLİYETÇİLİK TÜKETEREK DEĞİL ÜRETEREK OLUR..”

“MİLLİYETÇİLİK TÜKETEREK DEĞİL ÜRETEREK OLUR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç başta Andımızın kaldırılması ve eğitim sistemi müfredatı ile ilgili siyasi iktidara yönelik eleştirilerde bulunduğu bir açıklama yaptı. Koç şunları söyledi;

“Yine ülkemizin gerçek meselelerini adeta rafa kaldırıp gereksiz konularla gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Andımızın okunmasını yerli ve milli olmanın olmazsa olmazı olarak savunan siyasilere seslenmek istiyorum.

Adı milli olan eğitim sistemimizin batı dayatması bir müfredat ile kabul edilmesi konusunda yerli ve milli hassasiyetleri niçin kabarmıyor. Medeni hukukumuz ve ceza hukukumuz batının dayattığı veya batılılaşma adına yerli ve milli olmaktan çıkarılmış olan medeni kanunumuz ve ceza hukukumuz için milli ve yerli hassasiyetleriniz neredeydi.

Bu ülkede tarım ve hayvancılık milli ve yerli anlayıştan uzaklaştırılırken yerli ve milli hassasiyetleriniz neredeydi. Ekonomisi, sanayisi ve bankacılığı gibi bir çok yapımız milli olmaktan çıkarılıp gayri milli hale getirilirken yerli ve milli hassasiyetleriniz neredeydi. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın sabahtan akşama kadar andımızı 80 milyona okutsanız asla yerli ve milli olamazsınız.

Samanın dahi yurt dışından getirildiği bir ülkede kimse yerli ve milli olmaktan bahsetmesin. Kafatasçı ve ırkçı bir anlayışla asla yerli ve milli olunmaz. Eğer savunma sanayiinde dışarıya muhtaç değilseniz, tarımda dışarıya bağımlı değilseniz, ekonominiz yerli ve milli programlarla yönetilip ithalat yapmak yerine ihracat yapan bir ülkeyseniz, hukuk ve kurumsal alanlarınızdaki yapılarınız yerli ve milli tabanlı bir yapıya sahip ise o zaman yerli ve milli olmaktan bahsedebilirsiniz.

Kolunda İsviçre marka saatle, İtalyan marka takım elbiseyle ve Alman marka arabalarla gezerek milliyetçilik yapılmaz. Milliyetçilik tüketerek değil üreterek olur..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com