Ana sayfa » Güncel » CHP’Lİ BAŞKANLAR MANİFESTO AÇIKLAYACAK..

CHP’Lİ BAŞKANLAR MANİFESTO AÇIKLAYACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir araya geldiği ve 2 gün sürecek olan Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi İzmir’de başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı program Fuar İzmir’de gerçekleşiyor.

ZİRVEDE NELER YAPILACAK?

22 Mart Dünya Su Günü’ne denk getirilen zirvede Türkiye’nin suyla ilgili sorunları ve çözümleri, su yönetimi ile ilgili uygulamalar ve politikalar tartışılacak. Ayrıca, Türkiye’nin su gündemine yönelik ulusal uluslararası teknik sunumlar yapılacak ve CHP’li belediye başkanları ‘Su Yönetiminde Liderlik ve Politikalar’ başlıklı programda su manifestosu açıklayacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise 17 farklı konu başlığı ile 11 büyükşehir belediyesinin su ile ilgili uzmanlarının, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin, sektörel su kullanıcılarının, su endüstrisinde yer alan kurumların ve çevre örgütlerinin katılacağı yuvarlak masa toplantıları yapılacak.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR VE DİRENÇLİ KENTLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili CHP’li Mustafa Özuslu, “2019 yılında martın sonu bahar diyerek başladığımız, umudu yerelde yeşertme ve örgütleme öykümüze, yine bir mart sonu küresel çapta önem yaşayan bir konuda bir araya gelip büyük bir ivme kazandırarak devam ediyoruz.

Ulusal siyasetçileri, yerel yöneticileri ulusal ve uluslararası alanında uzman isimleri, meslek örgütlerini bir araya getiren bu kıymetli zirvede ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu zirve 2 açıdan çok büyük önem taşıyor. İlki, 11 Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir su yönetimi mümkün diyerek elini taşın altına koyup, suyumuzu sürdürülebilirlik teması üzerinde ele alması.

Bu buluşma, Türkiye için örnek oluşturacak bir vizyon geliştirmek için, sorunlarımızı ortak akılla müzakere edip bilimsel açıdan değerlendirmek adına son derece mühimdir. Bu buluşma, mihenk taşı niteliğindedir. Küresel ısınma, iklim krizi, kuraklık su stresi gibi sorunlar, sürdürülebilir kalkınma gündeminin takip edilmesiyle çözülebilir.

Kentler arası bu iş birliği tarihe altın harflerle yazılacaktır. Su tüm yaşam formları için ne ise demokrasi de ülkemiz için odur. Bu sebeple bugünkü buluşmamız aynı zamanda demokrasimize de can suyu verecektir. Bu zirveyi başlı başına önemli kılan ikinci şey; sudur. Su, yaşamın kaynağıdır. Yenilikçiliğin ve kalkınmanın kaynağıdır.

Su, en temel insan hakkıdır. Su, bunların yanı sıra başlı başına politikanın tam da konusudur. Çünkü suyun eksikliği ve yokluğu halinde hiçbir insanoğlunun hedefine ulaşması mümkün olmayacaktır. Bizler, önümüzdeki iki gün boyunca başka bir su yönetimi mümkün diyerek bu ilham ışığında hareket edeceğiz. Sürdürülebilir ve dirençli bir kent kurmaya çalışıyoruz.

Sürdürülebilir suya da bu bakış açısıyla yaklaşıyor ve meseleyi kentle ayrılmaz bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Su yönetimini teknik, ekolojik ve ekonomik, toplumsal boyutlarla ele alarak bütüncül bir yaklaşımla icra ediyoruz. Suyumuzu iş birliği içinde yönetiyor ve riskleri en aza indiren çözümler arıyoruz” diye konuştu

BAŞKANLAR MANİFESTO AÇIKLAYACAK..

Programın ikinci oturumu saat 13.00’da gerçekleşecek. Mazereti nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek in dahil olamayacağı zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Latti Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da katılacak.

Başkanlar saat 13.00’da su manifestosu açıklayacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com